Mercedes González serà la nova directora de la Guàrdia Civil després de la dimissió de María Gámez

Marlaska fa una defensa contundent de la dimitida responsable com la millor directora de la Benemèrita en 178 anys d'història

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una imatge d'arxiu
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de març 2023 - 18:40 Actualitzat: 03 d'abril 2023 - 17:21

La delegada del govern a la Comunitat de Madrid, Mercedes González, es convertirà en la segona dona que dirigisca la Guàrdia Civil, després de la dimissió de María Gámez.

La ja exdirectora de la Benemèrita ha anunciat aquest dimecres de matí la seua marxa després que el titular del jutjat número 6 de Sevilla haja citat a declarar en qualitat d'investigat al seu marit, per la seua presumpta implicació en una de les branques del cas ERO, referit a les ajudes de la Junta d'Andalusia a l'empresa Santana.

Durant la seua etapa al capdavant de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a la regió de Madrid, Mercedes González va posar en marxa un pla per a combatre l'activitat de les bandes juvenils violentes. En el seu primer any de vigència ha identificat 166.681 persones, n'ha detingut altres 1,860, ha confiscat 980 armes i ha produït 9.482 actes per drogues. Aquest pla continua en funcionament en dotze districtes de la capital i altres municipis en la demarcació de la Policia Nacional. 

Així mateix, ha treballat en plans de convivència que impliquen diverses associacions i col·lectius LGTBI. També va posar en marxa un servei d'informació i assessorament dels fons europeus dirigit als ajuntaments i va ser l'encarregada de la tramitació de les ajudes sol·licitades a la regió després dels danys causats per Filomena.

En la seua última etapa com a delegada, González va haver de declarar per la denúncia per suposada prevaricació que l'Associació per la Reconciliació i la Veritat Històrica va presentar contra ella, que va ser arxivada pel jutge el juliol passat. En aquest període, Mercedes González ha protagonitzat diversos enfrontaments verbals amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a qui ha retret l'ús d'actes oficials per a atacar el govern d'Espanya. També amb l'alcalde de la capital, José Luis Martínez Almeida.

González, sanchista reconeguda, seguirà al capdavant de la delegació del govern fins que siga nomenada oficialment com a directora de la Guàrdia Civil en Consell de Ministres, tal com ha explicat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Marlaska elogia a Gámez i defensa "la seua honorabilitat"

Grande-Marlaska ha qualificat la dimitida María Gámez de la millor directora que ha tingut la Guàrdia Civil “en els 178 anys d'història des que la va fundar el duc de la Ahumada. Així ho ha afirmat el titular d'Interior aquest dimecres, just abans d'anunciar la seua substituta.

Marlaska s'ha desfet en elogis cap a Gámez, assegurant que no té cap mena de dubte de la seua honorabilitat tant abans com ara, en l'àmbit professional i personal. En aquest sentit, ha afirmat que li sembla una situació “injusta” la de la seua dimissió per la imputació del seu marit, però creu que és necessària per als “alts estàndards de decència democràtica que practica aquest govern”.

A més, considera que la fins ara directora de la Guàrdia Civil ha generat polítiques en el cos policial dignes de referència en l'àmbit de la igualtat, amb més i millors efectius i mitjans, i per estar prop dels seus homes i dones, sabent quines eren les seues necessitats i donant-los resposta.

També et pot interessar

stats