María Gámez presenta la dimissió com a directora general de la Guàrdia Civil

La substituirà l'actual delegada del govern a Madrid, Mercedes González

María Gámez en una imatge d'arxiu
María Gámez en una imatge d'arxiu / Europa Press

La directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, ha presentat la dimissió al capdavant de l'institut armat, un càrrec que va assumir el gener del 2020, en la segona legislatura de Pedro Sánchez com a president del govern.

Segons informen a Europa Press fonts pròximes a la Guàrdia Civil, l'actual delegada del govern a Madrid, Mercedes González, serà qui assumisca la responsabilitat de directora de la Guàrdia Civil.

La dimissió coincideix amb les investigacions judicials per les presumptes irregularitats en obres de tretze comandàncies i amb el cas Mediador, que afecta dos generals retirats però, fonamentalment, per la imputació del seu marit en una investigació pel suposat desviament de fons públics a Santana Motor (una peça del cas dels ERO d'Andalusia). Gámez ha manifestat en una roda de premsa que deixa el càrrec després de conéixer-ne la imputació i amb la intenció de protegir a la seua família.

María Gámez va substituir Félix Azón al capdavant de la Guàrdia Civil el gener del 2020, tots dos amb Fernando Grande-Marlaska com a ministre de l'Interior. Anteriorment, va ser subdelegada del govern a la província de Màlaga i regidora a l'Ajuntament de Màlaga.

També et pot interessar

stats