Batet ordena atendre la petició de la jutgessa per a accedir als efectes de Tito Berni al Congrés

La Fiscalia considera l'exdiputat del PSOE Fuentes Curbelo com un dels capitosts del cas Mediador

El diputat canari del PSOE, Juan Bernardo Fuentes Curbelo
El diputat canari del PSOE, Juan Bernardo Fuentes Curbelo / Europa Press

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha demanat aquest dilluns de vesprada que es done compliment com més prompte millor a la petició cursada per la jutgessa que instrueix el cas Mediador, qui ha sol·licitat autorització per a accedir als efectes que l'exdiputat del PSOE canari Juan Bernardo Fuentes Curbelo, amb el sobrenom 'Tito Berni', es va deixar en el despatx que venia ocupant a la cambra fins que va deixar la seua acta, el passat 14 de febrer.

Segons han informat fonts de la Presidència del Congrés, en la vesprada d'aquest dilluns ha arribat a la cambra baixa l'acte de la magistrada del jutjat d'instrucció número 4 de Santa Cruz de Tenerife, Ángeles Lozano Càceres, en el qual es demana autorització per al lliurament dels efectes personals del presumpte capitost de la trama Mediador, que encara estan al citat despatx.

El ja exdiputat per Las Palmas de Gran Canaria va ser detingut en el marc d'aquest cas, que investiga un possible frau en la gestió de subvencions vinculades a productes d'alimentació i en el qual, segons els investigadors, es contractaven serveis de dones prostituïdes per a tancar negocis.

La Fiscalia situa "en el vèrtex de la xarxa" Fuentes Curbelo, 'Tito Berni' (ja expulsat del partit); el director general de Ramaderia de Canàries Taishet Fuentes Gutiérrez, nebot del diputat; i Francisco Espinosa Navas, general de divisió de la Guàrdia Civil quan van succeir els fets. L'origen del cas va estar en una denúncia que no tenia a veure amb la xarxa desarticulada, però que afectava el mediador Marcos Antonio Navarro Tacoronte.

El despatx continua tancat amb un ordinador 

En el seu acte, la jutgessa relata que ja va contactar directament amb la Comissaria Especial del Congrés per a demanar informació sobre els efectes que pogueren existir al despatx i li van contestar que no hi havia problema a accedir-hi. En concret, a l'antic despatx de Fuentes Curbelo, que està tancat i que no s'ha assignat a cap altre diputat, es va quedar l'ordinador de sobretaula propietat de la cambra que ell usava i una altra sèrie d'efectes personals. En la seua detenció, la jutgessa ja va intervenir el mòbil del Congrés que utilitzava l'exparlamentari.

També et pot interessar

stats