Mazón: "Puig és incapaç de defensar els interessos del camp valencià ni a Brussel·les ni davant Sánchez"

El president del PPCV afirma que el cap del Consell i el president espanyol "estan trencant tots els consensos històrics en matèria d'aigua i transvasaments"

Carlos Mazón, aquest dimarts a la Cooperativa Vinícola Sant Pere Apòstol de Godelleta
Carlos Mazón, aquest dimarts a la Cooperativa Vinícola Sant Pere Apòstol de Godelleta / PPCV

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha denunciat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "és incapaç de defensar els interessos del camp valencià ni a Brussel·les ni davant el govern de Sánchez".

Unes declaracions que ha fet en la seua visita a la Cooperativa Vinícola Sant Pere Apòstol, el pou i la bassa de la comunitat de regants de Godelleta i la planta de reciclatge Ecovisa.

El líder dels populars valencians ha afirmat que "és fonamental que el govern de Sánchez incloga en el Pla Hidrològic del Xúquer la transferència d'aigua des del pantà d'Alarcón fins a la Comunitat Valenciana, tal com s'ha efectuat des de sempre".

Demana la transferència d'aigua des de l'embassament d'Alarcón

Mazón ha dit que no poden permetre "que Sánchez continue perjudicant els regants valencians". Primer ha sigut, ha dit, el transvasament Tajo-Segura, i ara també perilla el reg per als usuaris de l'embassament d'Alarcón.

Així, el president del PPCV ha lamentat que la Comunitat Valenciana "lidera l'abandó nacional de terres cultivades i a aquesta dramàtica situació s'uneixen els problemes d'extensió de plagues sense control, la pujada de costos energètics i tributaris i les retallades d'aigua per a regar".

El president popular ha assegurat que "Puig abaixa els braços" i no exigeix l'aigua, els tractaments i les ajudes que necessita el camp valencià.

"La irrellevància a Espanya i a Brussel·les de Puig ha fet que no s'implante el tractament en fred a la taronja importada, quan estava des del 29 de gener celebrant el pas important que suposa per a la protecció dels cítrics valencians enfront de les plagues i la competència deslleial", ha afegit.

Aposta pel cooperativisme

Carlos Mazón ha reiterat "l'aposta pel cooperativisme com a fórmula de creació d'ocupació i arrelament al territori". Així, ha anunciat que si el PP governa "eliminarem traves, reduirem costos per a l'agricultor i millorarem el seu tractament fiscal perquè tenim el compromís ferm d'estar al costat d'ells, com a sector tradicional valencià".

També et pot interessar

stats