Mazón sobre les protestes del camp: “Soc fan d'abaixar impostos, és un dels mantres de la meua vida”
El president de la Generalitat remarca el seu compromís amb sectors com l’agrícola o el pesquer amb una reducció de tributs per als pròxims anys
Amb el sector agrari encés per la falta de suport de les administracions i eixint a protestar pràcticament cada dia des de fa més de dues setmanes, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mostrat a Castelló el seu compromís amb una estratègia d’impostos zero al camp i reducció als pescadors. El cap del Consell s’ha definit com "un fan d'abaixar els impostos". "És un dels mantres de la meua vida", ha afegit.
Carlos Mazón ha recordat que la reforma fiscal ja està en marxa a la Comunitat Valenciana. “Estem treballant per a poder seguir en els pròxims exercicis la senda de la baixada d'impostos, sobretot en els sectors que pitjor ho estan passant, en aquest cas la gent del camp i de la pesca”, ha afegit el president de la Generalitat en una jornada en què a València ha tingut lloc la tercera mobilització conjunta de les organitzacions agràries valencianes.
Els principals sindicats agraris reclamaven, entre altres qüestions, acabar amb la bonificació dels aranzels de les fruites i verdures importades que entren pel port de València. De fet, la protesta ha tingut lloc als voltants de l’antic edifici de la infraestructura portuària, on els llauradors han reclamat posar fre a les importacions de països tercers, que arriben al mercat a un preu més baix que els espanyols, però sense respectar els mateixos requisits aeroportuaris.
Respecte a aquesta reclamació, el president de la Generalitat voldria que el Consell d'Administració del port de València avance per a eliminar la bonificació a les taxes de productes importats, com es va comprometre el port de Castelló.
El sector pesquer, per la seua banda, també ha protagonitzat diverses protestes amb aturades en els últims dies. Asseguren que la política pesquera de la Unió Europea els perjudica i, en molts casos, fa que siga inviable eixir a la mar.