Els pescadors d'arrossegament de Castelló se sumen a les protestes dels agricultors i no ixen a la mar

Denuncien que la Comissió Europea pretén reduir-los els dies de pesca un 23% menys de dies que l’any anterior

Vaixell amarrat al port / À Punt NTC

Els pescadors d'arrossegament de Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Castelló de la Plana i Borriana s'han sumat a les protestes de llauradors i ramaders i no han eixit a la mar. Denuncien que la Comissió Europea pretén reduir-los els dies de pesca a 119 jornades enguany, un 23% menys que l'any anterior.

Així, asseguren que és impossible que una empresa puga funcionar. “Demanem que ens donen més dies, només volem treballar”, apunta Rafael Simó, patró major de la Confraria de Pescadors de Peníscola.

Un altre problema el troben en la competència deslleial de països tercers. “Els mateixos requisits que ens demanen a nosaltres per a comercialitzar el peix, també els haurien de fer en altres llocs, tindre el mateix etiquetatge i la mateixa regulació”, afirma Francisco Querol, patró major de la Confraria de Pescadors de Benicarló.  

Els professionals consideren impossible viure dignament amb tan pocs dies de treball anuals i temen que els treballadors troben faena en altre sector i els impedisquen eixir per falta de personal. Les confraries mantindran reunions les pròximes setmanes amb el govern espanyol per intentar augmentar els dies de treball i per a acabar amb la competència deslleial de països tercers.

També et pot interessar

stats