Les protestes agràries tallen carreteres de Castelló i València en el quart dia de tractorades

Les retencions més grans són a l’N-330 a l’altura de Castellfabib i a l’N-340 a Peníscola

Protestes dels agricultors a les carreteres aquest divendres
Protestes dels agricultors a les carreteres aquest divendres / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 de febrer 2024 - 08:53 Actualitzat: 09 de febrer 2024 - 22:45

Els agricultors i ramaders valencians i de tot Espanya viuen aquest divendres la quarta jornada de protestes en el sector agrari. A causa de les marxes que tenen lloc des de primera hora de la vesprada, quatre carreteres valencianes queden afectades i s'hi registren retencions. 

La més gran està a l’N-330 a l’altura de Castellfabib (Racó d’Ademús), amb 27 quilòmetres de cua, segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT). A la província de Castelló hi ha retencions a l’N-340 a Peníscola, amb catorze quilòmetres de cua en sentit a Barcelona. També hi ha tres quilòmetres de circulació lenta a l’N-232 a Xert i quatre a l’N-340 a l’altura de Vila-real. 

Tot, després d’un matí on els moments de més tensió s’han viscut a la pista de Silla (V-31). Els llauradors han ocupat la via en plena hora punta d'accés a la capital i han ocasionat el col·lapse dels accessos pel sud. A hores d’ara, tal com ha avançat la DGT, la pista ja està oberta. 

La manifestació d'agricultors en tractors també ha tallat l'A-7 a l'altura de Massalavés, al quilòmetre 378 en sentit a València, on s’han registrat retencions que arriben a quatre quilòmetres, mentre que la resta de carreteres que han patit talls i retencions matinals ja tenen la circulació normalitzada.

Davant de la previsió de marxes de tractors al llarg de la Comunitat Valenciana, agents de la Policia i la Guàrdia Civil s'han desplegat per diferents carreteres per a advertir que no es poden tallar carreteres en concentracions que no s'han comunicat prèviament.

Mazón dona suport a un sector "molt mal defensat" pel govern i la CE

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mostrat el suport a les reivindicacions dels agricultors que –diu– conformen un sector "que està molt castigat, que està molt oblidat i que està molt mal defensat en aquests moments per les autoritats espanyoles i europees".

Així s'ha pronunciat el cap del Consell, preguntat per les marxes dels llauradors, i ha fet costat a les que es fan en el marc de la legalitat. A més, ha ressaltat que el govern valencià ha augmentat "les ajudes a les asseguradores", i que "per fi" estan "reivindicant l'aigua que correspon en tota la Comunitat Valenciana". Mazón ha assenyalat que dimarts es reunirà amb ells i els traslladarà "una vegada més" el treball diari que fa la Generalitat.

Posen 321 denúncies de seguretat viària i ciutadana als agricultors 

Les forces de seguretat de l'Estat han posat un total de 321 denúncies per delictes contra la seguretat viària i per seguretat ciutadana des d'aquest dijous arran de les protestes, que s'han saldat amb multes i amb un detingut en el tall de la A-3 a Utiel, com va informar la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Les últimes dades arreplegades revelen que entre ahir i hui han posat dos tipus de denúncia: per seguretat viària han sigut 272 i per delictes contra la seguretat ciutadana, 49, segons avança l’organisme.

També et pot interessar

stats