Les tractorades tornen a prendre la Plana, l’Horta i la Plana d’Utiel per a reclamar solucions al camp

La policia impedeix als llauradors accedir a la ronda Nord de València, mentre que una marxa lenta circulava per la CV-15 en la tercera jornada de protestes

Diversos tractors col·lapsen el trànsit en una redona situada entre Massalfassar i Albuixec a primera hora del dijous
Diversos tractors col·lapsen el trànsit en una rotonda situada entre Massalfassar i Albuixec a primera hora del dijous / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de febrer 2024 - 09:11 Actualitzat: 08 de febrer 2024 - 09:57

El dijous ha començat amb noves protestes del sector agrícola. L’Horta i la Plana d’Utiel tornen a ser l’escenari de noves mobilitzacions per a reclamar solucions que traguen el camp valencià de la difícil situació que travessa. Els tractors han pres les rotondes d’accés a València des de nombrosos pobles de l’Horta, com ara Albuixec o Massalfassar, arran de prohibició per part de la policia d’accedir a la ronda Nord de València. A Utiel, els tractors han tornat a eixir en direcció a les carreteres principals, mentre que una altra tractorada alentia el trànsit des de l'Alt Maestrat i la Plana Alta, per la CV-15.

En el cas de les protestes de València, els llauradors de l’Horta pretenien accedir, com ho han fet en els últims dies, a la ronda Nord, però la policia els ho ha impedit, per això han decidit quedar-se en carreteres secundàries de diversos municipis de l’Horta per a fer sentir el seu malestar.

No han parat, perquè no els ho permetien les forces de seguretat, però sí que han circulat en marxa lenta, de manera que han causat retencions en els accessos a aquests municipis i a les àrees industrials dels afores dels pobles de l’Horta, però no hi ha hagut afeccions en el trànsit de la ciutat.

També amb la intenció de fer palés el seu malestar per la falta de rendibilitat agrícola i la falta de suport de les administracions s’han manifestat a la Plana d’Utiel, on els tractors han tornat a causar retencions en algunes carreteres de la comarca. A l'A-7, a Loriguilla, es registraven retencions a l'accés al polígon industrial que impedien entrar a l'autovia de Madrid, l'A-3, als cotxes que arriben en sentit Barcelona.

Aquestes mobilitzacions s'afigen a la que han protagonitzat els llauradors entre l'Alt Maestrat i la Plana. Una altra tractorada de llauradors ha pres la CV-15 amb la intenció d'arribar a la Vall d'Alba.

Rubén Vidal, un dels agricultors que participava en aquesta mobilització —que no respon a la crida de cap organització agrària— justificava la seua participació en la tractorada amb les complicacions que els reporten les normes europees. A parer seu, llastren la rendibilitat agrària. "Estem molt indignats. Les lleis europees, amb la permissivitat del govern espanyol, ens faran tancar, no ens deixen treballar", exposava davant de les càmeres d'À Punt.

Concentració de tractors als Ibarsos per a participar en la marxa lenta per la CV-15 a primera hora d'aquest dijous
Concentració de tractors als Ibarsos per a participar en la marxa lenta per la CV-15 a primera hora d'aquest dijous / À Punt NTC

Vidal anava més enllà en afirmar que si no arriben solucions a la falta de rendibilitat agrària, el sector continuarà amb les protestes. "Açò no acabarà ací. Som agricultors autònoms, però tenim una càrrega burocràtica inassumible", denunciava minuts abans d'incorporar-se a la marxa lenta dels tractors des dels Ivarsos.

Aquest dijous és la tercera jornada en què el sector agrícola valencià ix a les carreteres a protestar per la seua situació. A més d'una simplificació burocràtica, demanen canvis en les polítiques ambientals, més flexibilitat de la política agrària comuna (PAC) i ajudes per la sequera, entre altres demandes.

També et pot interessar

stats