La policia alça per la força el líder de la Unió Llauradora per a desallotjar-lo en la protesta al port de Castelló

El president del sindicat agrari ha demanat la dimissió de la delegada del govern a Castelló, Antonia García Valls

La Policia Nacional desallotja Carles Peris, president de la Unió Llauradora en les protestes d'agricultors al port de Castelló / À Punt NTC

Al crit de “Llibertat! Visquen els llauradors valencians!” i el puny en alt, la Policia Nacional desallotjava de la calçada el màxim dirigent del sindicat Unió Llauradora, convocant de la protesta que ha tingut lloc en els accessos al port de Castelló. En resistir-se a abandonar la calçada on estava assegut amb desenes de llauradors més, com li demanaven els agents, els policies han alçat Carles Peris dels muscles i les cames i l’han traslladat a un altre punt.

Ha sigut un dels moments més cridaners de la protesta, en la qual participaven agricultors de les comarques del nord, des de primera hora del matí. El secretari general del sindicat agrari ha demanat la dimissió de la delegada del govern a Castelló, Antonia García Valls. Peris ha qualificat de "lamentable i desmesurada" l'actitud de la policia "obeint ordes dels seus superiors que han impedit l'accés dels tractors a la protesta malgrat els molts quilòmetres que han fet per a arribar fins allí, així com l'obligació de desallotjar les instal·lacions de mala manera".

A diferència de les protestes d’aquest dimarts i aquest dimecres al matí a les autovies A-7 i A-3, així com a la CV-32, que uneix municipis del nord de València amb la capital, la concentració en els accessos del port de Castelló de la Plana comptava amb autorització i estava convocada dins el calendari oficial de protestes d’aquest sindicat agrari.

No obstant això, els tractors que, procedents de Betxí i Cabanes pretenien arribar a l’entrada del port, no han aconseguit el seu propòsit. Tot i iniciar la marxa, els han interceptat diverses vegades en el trajecte, fins que finalment la policia els ha impedit continuar avançant més i no han pogut arribar fins al port.

Malgrat aquesta absència, desenes d’agricultors es concentraven des de mig matí en l’accés a la infraestructura portuària, on han desplegat pancartes en defensa del camp valencià i contra la competència deslleial i han encés barricades sense cap gest de violència cap a les instal·lacions ni cap als agents. Poc abans de les dues de la vesprada, els agents han començat a desallotjar els manifestants després de convidar-los, diverses vegades, a abandonar el punt de la protesta.

Davant la resistència pacífica, han començat a agafar-los dels peus i les cames entre diversos agents i a portar-los fora de la zona que volien desocupar. Entre els manifestants que es resistien estava el líder de l’organització agrària, qui ha sigut traslladat amb el puny en alt i pronunciant proclames en favor del camp valencià. 

La imatge s’ha viralitzat en pocs segons en les xarxes socials. Usuaris a títol individual, plataformes cíviques i fins i tot algun partit polític s’han solidaritzat amb el dirigent agrari i la resta de llauradors als quals ha dissolt la policia. 

També et pot interessar

stats