“Centenars de multes” i un manifestant detingut en les protestes no organitzades dels llauradors

La delegada del govern espanyol afirma que les sancions van ser tant de trànsit com de seguretat ciutadana als agricultors que van ocupar les carreteres

Grup de llauradors que aquest dijous ocupava part de l'autovia A-3 i obligaven a parades intermitents del trànsit
Grup de llauradors que aquest dijous ocupava part de l'autovia A-3 i obligaven a parades intermitents del trànsit / À Punt NTC

Centenars de multes i un detingut. És el balanç que, per ara, fa la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana de les protestes no organitzades dels llauradors que han pres les carreteres en els últims dies, arribant fins i tot a tallar algunes de les principals vies del nostre territori.

La representant de l’executiu central a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat que, entre les denúncies de trànsit i de seguretat ciutadana, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional "van imposar centenars de multes, tant de trànsit com de seguretat ciutadana i va haver-hi un detingut que es va produir ahir dimarts en el tall de la A-3 a Utiel".

De fet, aquest dijous continuaven havent-hi retencions en aquesta autopista a causa de la tercera jornada de mobilitzacions dels llauradors de la Plana d’Utiel-Requena. Els agricultors han accedit a l’A-3 a primera hora del matí i ocupen la calçada de manera pacífica.

Es confia a reobrir "prompte" l'autovia a Madrid

Per seguretat dels manifestants i de la policia que està en els punts de les concentracions, el trànsit a l'A-3 continua tallat per un carril en cada sentit. Al respecte, Bernabé desitja que es restablisca “prompte” la circulació habitual aquesta autovia, clau en les comunicacions de la Comunitat Valenciana amb el centre de la península.

Pel que fa als agricultors que aquest dimecres van bloquejar els accessos al port de Castelló i als quals la policia va desallotjar, entre ells el líder del sindicat agrari convocant, La Unió Llauradora, Pilar Bernabé ha dit que els agents no van carregar contra els manifestants: “Van traure en braços les persones que no volien eixir de la via i bloquejaven l'accés. No va haver-hi cap mena de càrrega per part de les forces de seguretat de l'Estat”, ha exposat. 

També et pot interessar

stats