Mazón escenifica amb Múrcia, Andalusia i Castella-la Manxa “la conjura de Fitur” per a reclamar un fons d’anivellament

Els quatre presidents autonòmics defensen que és una ferramenta “irrenunciable”, que estan disposats a reivindicar en una línia de treball conjunta

D'esquerra a dreta, García Page, López Miras, Mazón i Juanma Moreno conversen aquest dimecres a Fitur / À Punt NTC

Els presidents de València, Múrcia, Andalusia i Castella-la Manxa, han protagonitzat a Madrid el que Mazón ha definit com “la conjura de Fitur”, donat que els quatre estan al capdavant d’autonomies “mal finançades” i han aprofitat la fira internacional de turisme per a reclamar un fons d’anivellament per als seus territoris fins que s’aprove el nou sistema de finançament autonòmic.

Així ho ha manifestat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha assenyalat que aquesta “minicimera” ha reunit les autonomies "objectivament pitjor tractades", però que han de continuar sostenint la seua sanitat i els seus serveis socials.

"Els quatre estem d'acord que, en qualsevol cas, mentre ve un nou sistema de finançament, hi haja un fons d'anivellament transitori que almenys ens iguale als que estan molt millor que nosaltres", ha subratllat Carlos Mazón.

Per al cap del Consell, aquesta ferramenta "és fonamental, és irrenunciable" i ja l'exigeixen "de manera clara quatre presidents autonòmics que estan en el mateix cas". El president ha assenyalat que aquest propòsit, que han posat en escena els quatre presidents autonòmics a Madrid, es desenvoluparà i reivindicarà.

En aquest sentit, Carlos Mazón ha indicat que els quatre presidents autonòmics —tres del PP i un de- PSOE— mantindran un "diàleg permanent" entre executius i consellers per a avançar en el fons d’anivellament que compense l’infrafinançament que arrosseguen.

No obstant això, ha assenyalat que no hi ha data per a la cimera: "No sé si cristal·litzarà abans o després en una trobada més o menys formal, però que hi ha una línia de treball conjunta, irrenunciable i prioritària dels quatre, ho confirme", ha deixat clar davant els periodistes. 

També et pot interessar

stats