La comissió d'experts sobre el finançament exigix al govern cobrar el fons d'anivellament, estimat en 1.500 milions

I això mentre també es negocia la condonació del deute i la derivada del doble infrafinançament valencià, xifrat en 27.000 milions d'euros

Reuinió de la comissió d'experts sobre el finançament / À Punt NTC

La Conselleria d'Hisenda reactiva la comissió d'experts sobre el finançament. Tenen la responsabilitat de redissenyar la proposta que el govern valencià defendrà davant del Ministeri i que tindrà com a eix principal la reclamació de 1.500 milions d'euros com a fons d'anivellament. I això mentre negocien la reforma del sistema de finançament autonòmic i la condonació del deute.

El govern valencià prepara la proposta valenciana sobre el finançament. Aquest divendres s'ha reunit la comissió d'experts que actualitzarà les dades de l'últim informe i en els pròxims dies reunirà la comissió Consell- Corts. La primera exigència serà cobrar del govern central el fons d'anivellament, no menys de 1.500 milions d'euros.

Paco Pérez, president de la comissió d'experts sobre el finançament, ha dit que la proposta que defensarà el govern valencià davant del Ministeri "se centrarà en l'anivellament, la condonació i el finançament".

La comissió modificarà les dades de l'últim informe, i serà la consellera d'Hisenda qui presentarà a Madrid les exigències valencianes esmentades; la primera i ineludible, han dit, el fons d'anivellament.

Parlem d'un total de 1.500 milions mentre es negocien els altres paràmetres. D'una banda, la condonació del deute, que no està quantificada; i de l'altra, la derivada del doble infrafinançament valencià.

27.000 milions d'euros

Paco Pérez calcula una xifra de 27.000 milions d'euros. És una xifra mínima a partir de la qual es pot treballar, i hi inclou l'infrafinançament per la crisi —que és paregut als de les altres comunitats— i el propi, pel sistema, que destina a la Comunitat Valenciana entre un 8 i un 9% menys d'ingressos que a la resta. Hisenda llança la pilota al terrat del Ministeri.

En paral·lel, en els pròxims dies es convocarà la comissió Consell-Corts; mentrestant, es prepara la cimera amb Andalusia i Múrcia, a la qual se sumarà també Castella-la Manxa.

També et pot interessar

stats