Economia aborda la reforma del finançament autonòmic aquest dijous amb la comissió d'experts

La trobada té lloc després d'anunciar Sánchez que la reforma del sistema de finançament tindria en compte criteris "objectius"

La consellera d'Hisenda, Ruth Merino, a punt d'intervindre en un debat en les Corts
La consellera d'Hisenda, Ruth Merino, a punt d'intervindre en un debat en les Corts / Rober Solsona (Europa Press)

La consellera d'Economia, Ruth Merino, ha convocat aquest dijous, a les 10 del matí, la comissió d'experts anomenada per les Corts que abordarà la reforma del finançament autonòmic. Una reunió que serà a la Conselleria d'Hisenda, a la qual acudiran els responsables del Consell.

Els experts utilitzaran com a referència la proposta de reforma que es va elaborar l'any 2017, amb la intenció de “revisar-la i actualizar-la amb vista a una nova negociació per a la reforma del sistema de finançament autonòmic, cosa que és una absoluta prioritat per al Consell”, segons han traslladat fonts de la Conselleria d'Hisenda.

Aquesta reunió té lloc setmanes després que el president del Govern, Pedro Sánchez, va garantir que la reforma d'aquest sistema tindria en compte criteris “objectius” en termes de població ajustada. Unes declaracions que tenen com a rerefons els acords d'investidura que el PSOE va pactar amb ERC, més concretament en relació amb la condonació del deute de les autonomies.

En el bloc de l'oposició, el portaveu adjunt del PSPV-PSOE a les Corts, Toni Gaspar, ha valorat positivament la convocatòria que s'ha fet a la comissió d'experts, però segons ell “arriba sis mesos tard pels problemes de Mazón amb els seus socis de Vox, els únics que ixen del consens de totes les forces parlamentàries valencianes”.

També et pot interessar

stats