Mazón detalla els noms del seu executiu de coalició amb Vox

La previsió és que estiga format per deu persones, entre les quals s'inclou el president, el vicepresident primer i conseller de Cultura i una vicepresidència segona i Conselleria d'Igualtat

El nou president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant la presa de possessió del càrrec
El nou president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant la presa de possessió del càrrec / Les Corts

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, farà pública la composició del nou govern valencià aquest dimecres, l'endemà passat d'haver pres possessió del càrrec, a través d'una compareixença en el Palau de la Generalitat que tindrà lloc a les 9:30 hores.

La previsió és que el nou Consell de coalició entre el PP i Vox estiga format per deu persones —dues menys que amb el Botànic—, entre les quals s'inclou el president, el vicepresident primer i conseller de Cultura, que ja se sap que serà el torero Vicente Barrera (Vox), i una vicepresidència segona i Conselleria d'Igualtat, que estarà en mans del PP.

De les deu carteres, set estaran en mans del PP i tres les gestionarà Vox, que a més de la vicepresidència primera i Conselleria de Cultura comptarà amb la Conselleria de Justícia, Interior i Governació i amb la d'Agricultura, segons l'acord de govern signat entre tots dos partits després de les eleccions autonòmiques del 28 de maig.

Mazón ha avançat aquest dimecres que el seu executiu es caracteritzarà per una "optimització de l'Administració" i per una reducció de conselleries, d'alts càrrecs i d'assessors, per a així comptar amb més recursos públics "destinats a la ciutadania i a les polítiques socials".

Una vegada que el president haja fet públics els noms de les persones que l'acompanyaran en l'executiu, aquests prendran possessió dels seus càrrecs el mateix dimecres a la vesprada en un acte que se celebrarà en el Palau de la Generalitat a partir de les 17 hores.

En els dos actes, À Punt estarà en directe a través de la televisió, la ràdio i el web. A les 9:30 hores, el programa Les notícies del matí, que presenta Óscar Martínez, serà l’encarregat d’emetre en directe la compareixença del president Mazón per a anunciar els consellers. I a les 16:45 hores, Àlex Sanjaime presentarà un programa especial també en directe per a mostrar amb tots els detalls el moment en què els titulars dels departaments juren o prometen el càrrec.

També et pot interessar

stats