Mazón anuncia dimecres el seu govern: menys conselleries i alts càrrecs per a "optimitzar" recursos públics

El president de la Generalitat confirma una reducció de la despesa "innecessària" i avança que la presa de possessió del Consell serà dijous com a molt

Mazón, aquest dimarts en el Banc d'Aliments de València
Mazón, aquest dimarts en el Banc d'Aliments de València / À Punt NTC

Compte arrere per a conéixer la composició del nou govern de la Generalitat per als pròxims quatre anys, fruit del pacte de coalició signat entre PP i Vox i amb Carlos Mazón al capdavant com a president. Ha sigut el líder del PP mateix qui ha confirmat que serà dimecres quan anunciarà els noms de les conselleries, la xifra total de carteres i els noms de les persones encarregades de gestionar-les. Sí que ha reiterat, però, el que ja havia anticipat després de tancar l'acord amb qui serà el seu nou soci: hi haurà una "una reducció de conselleries" amb l'objectiu d'"optimitzar la despesa pública".

Mazón ha donat aquestes primeres pistes sobre el gabinet que liderarà en l'acte d'estrena com a president de la Generalitat, una visita al Banc d'Aliments de València (que té la seu a la Pobla de Vallbona). A preguntes dels mitjans de comunicació, no ha volgut avançar cap nom de les futures i futurs consellers, però sí que ha llançat algunes idees sobre l'essència del nou executiu autonòmic i com serà el calendari aquests dies.  

Segons ha explicat, Presidència es troba immersa en l'elaboració dels decrets d'organització del Consell, que es donaran a conéixer demà dimecres. Tot apunta que l'anunci serà a primera hora. "Anem a una reducció de la despesa política que no serveix i no és necessària per a poder potenciar amb els estalvis les polítiques socials, que són les que necessita la gent", ha manifestat. En aquest sentit, ha insistit que vol avançar cap a una "optimització de l'administració", amb una "reducció d'alts càrrecs i d'assessors per a optimitzar els recursos públics" perquè puguen destinar-se "als ciutadans i a les polítiques socials, que són el més important".

El que sí que sabem del gabinet que compartirà el PP amb Vox és que la ultradreta gestionarà una vicepresidència i la Conselleria de Cultura, encapçalada pel torero Vicente Barrera, així com les de Justícia i d'Agricultura. També que la cartera d'Igualtat mantindrà el rang de vicepresidència —com durant l'etapa del Botànic— i que estarà en mans dels populars, segons va anunciar el mateix Mazón en el debat d'investidura.

El mandatari no ha concretat dia i hora exacta sobre la presa de possessió dels membres entrants en el govern autonòmic, però ha posat com a data límit dijous, a molt tardar. "No puc confirmar si serà el dimecres al llarg del dia o a la vesprada, o potser el dijous", ha postil·lat.

Primer acte simbòlic 

El nou president valencià s'ha estrenat en el càrrec l'endemà d'haver pres possessió amb un primer acte oficial ple de simbolisme i fora del Palau de la Generalitat. S'ha desplaçat a la Pobla de Vallbona, que acull la seu del Banc d'Aliments de València. La institució, fundada el 1955 i una de les 54 que hi ha en tot Espanya, va repartir l'any quatre milions de quilos d'aliments. La visita de Mazón vol ser una declaració d'intencions en reconeixement de la tasca que realitza el banc i també a la solidaritat ciutadana. Ja en el discurs posterior a la jura del càrrec en les Corts, el popular destacava que el punt vertaderament important no era el que estava passant al Palau de la Generalitat, sinó "la gent de fora", totes aquelles persones "que pitjor ho estan passant".

També et pot interessar

stats