Mazón: la destitució del subsecretari de Justícia va ser "fulminant i sense contemplacions"

El president de la Generalitat defén la gestió del Consell en l'acte d’inici del curs polític

Carlos Mazón durant el seu discurs d'inici de curs polític a València
Carlos Mazón, durant el seu discurs d'inici de curs polític a València / À Punt NTC
16 de setembre 2023 - 11:25

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha defés la ràpida i contundent resposta del Consell després de conéixer la condemna per violència de gènere de Luis Manuel Martin Domínguez, que fins dijous ocupava el càrrec de subsecretari de la Conselleria de Justícia (Vox). Segons ha explicat Mazón aquest divendres a la nit en l’acte d’inici de curs del PPCV a València, “el cessament va ser fulminant”, i es va actuar “tan prompte com vam tindre coneixement, constància i comprovació que no solament estava condemnat, sinó que a més ens havia mentit”. 

El president ha sigut contundent en la repulsa al comportament de Martín Domínguez: "Pensava que era més llest que nosaltres, quan realment el que havia sigut era un maltractador", ha afegit. "Vaig convocar el primer Consell d'urgència per a rellevar i fulminar de manera immediata aquest personatge que es creia que s'anava a riure de nosaltres i de totes les dones", ha conclòs sobre aquesta qüestió.

El també president del PPCV ha subratllat aquesta resposta com una mostra de la defensa "sense contemplacions" del seu partit davant "la més mínima mostra de violència de gènere". Una actitud que contrasta, segons Mazón, amb l’actitud del govern espanyol, que "segueixen sense demanar perdó per la reducció de la pena d'un dels membres de La Manada a conseqüència de la llei del "només sí és sí"." 

Mazón ha començat la intervenció recordant els assassinats en només un dia de dues dones a mans de les parelles, una a Oriola i altra a Castelló de la Plana, i demanant un aplaudiment com a mostra "de solidaritat i repulsa a aquesta plaga que no tolerarem mai."

Mazón es felicita per l’inici de curs escolar "malgrat els paranys de l’anterior Consell"

El cap del Consell també ha tret pit dels 53 primers dies de la coalició PP-Vox al capdavant de la Generalitat. Entre diverses qüestions, ha destacat la posada en marxa del curs escolar a la Comunitat Valenciana "malgrat els paranys", ha dit, de l’anterior equip de govern. En aquest sentit, i també en referència a la gestió pressupostària heretada de l'anterior legislatura, Mazón ha acusat el Botànic d'haver deixat un "reguitzell de paranys que mai haguérem imaginat".

Respecte a les incidències en el transport escolar que han afectat durant els primers cinc dies de curs a catorze rutes d’autobusos, Carlos Mazón ha dit que s’actuarà de manera implacable i s’expedientarà les empreses responsables: "Caurà tot el pes [de la llei] davant la irresponsabilitat d'un sistema que hem heretat, però que reformarem immediatament."

El cap del Consell també ha destacat la gestió del nou equip de govern en matèria de Dependència i Serveis Socials. “Hui hi ha més d'11.000 persones que podran cobrar la dependència, perquè amb el Botànic no ho aconseguien, i més de 20.000 famílies que podran accedir a la renda valenciana d'inserció, perquè abans no podien fer-ho” ha explicat el president. 

Mazón fa una crida a la mobilització per a "defendre l'Estatut"

Carlos Mazón ha aprofitat l'acte d’inici del curs polític també per a fer una crida a la "màxima mobilització per a defendre la igualtat dels espanyols, la Constitució i l’Estatut d’Autonomia" el pròxim 24 de setembre a Madrid.

Així mateix, el president del PPCV ha reivindicat la denominació valencià. "Em faria vergonya ser expresident i dir que ací es parla català-valencià, parlem valencià i res més", ha afegit en al·lusió a les declaracions de l’expresident Ximo Puig.

També et pot interessar

stats