Compromís denuncia que disminueix el nombre de persones beneficiàries de la dependència

Aitana Mas alerta que la llista d’espera per a reconéixer aquest dret de la ciutadania ha pujat vora 3.000 persones

Aitana Mas, en una foto d'arxiu
Aitana Mas, en una foto d'arxiu / Europa Press

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes i anterior vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha alertat que "per primera vegada des de setembre del 2015 ha baixat el nombre de persones beneficiàries de les ajudes per a garantir l'autonomia personal dels dependents". Alhora, ha alertat que la llista d’espera per a reconéixer aquest dret de la ciutadania ha pujat vora 3.000 persones.

“En els seus primers cent dies de govern, el Consell de Carlos Mazón ha tingut molta més pressa per a abaixar els impostos especials als rics que a ajudar la gent més necessitada”, ha denunciat Mas. Segons explica la portaveu, aquest setembre hi ha 1.200 persones menys dins del sistema de dependència, una situació que “no havia passat en els huit anys de govern del Botànic”.

Des de Compromís assenyalen que, segons les dades de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, el sistema ha passat de tindre 140.900 persones beneficiàries a l'1 agost del 2023 a comptar amb 139.699 amb data de l'1 de setembre del mateix any. A més, la llista d’espera ha ascendit fins a les 18.029 persones a l'1 de setembre, en relació amb l'1 d’agost en què hi havia 15.347 persones. És normal que a l'estiu hi haja un xicotet increment en les llistes, però la dada actual ens retrotrau a març del 2021, amb més de 18.000 persones esperant, quasi 3.000 més que a l'1 d'agost”, ha explicat Mas.

“No sabem si és una declaració d'intencions o simplement una gestió negligent”, ha continuat Mas, “la consellera Camarero s'ha dedicat fins ara a dir que estava buidant d'ideologia la conselleria. Jo li recomanaria que continuara amb la que hi havia, la de Compromís, que va omplir de dignitat uns serveis socials que eren merament assistencials i que el PP va deixar com els pitjors de tot Espanya”, ha conclòs Aitana Mas.

Mazón destaca la gestió del Consell en Dependència

Paral·lelament, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, en l’acte d’inici de curs del PPCV celebrat a València aquest divendres, ha destacat la gestió del nou equip de govern en matèria de Dependència i Serveis Socials. “Hui hi ha més d'11.000 persones que podran cobrar la dependència, perquè amb el Botànic no ho aconseguien, i més de 20.000 famílies que podran accedir a la renda valenciana d'inserció, perquè abans no podien fer-ho”, ha declarat el president.

Bastidas responsabilitza Mas per l'augment de les llistes d'espera i la titlla de "kamikaze"

La portaveu de política social del PPCV, Elena Bastidas, ha contestat a les declaracions de la diputada de Compromís i ha assenyalat que “la nefasta gestió del Botànic i les seues baralles internes en època electoral van ser les causants de l'augment de les llistes d'espera en dependència”.

Bastidas ha titllat a Mas de “kamikaze” i ha assegurat que va ser amb ella al capdavant de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives quan la llista d'espera va augmentar: "Concretament, van passar de 10.257 persones al maig a 10.464 al juny, una xifra que es va incrementar fins a les 13.342 persones el mes de juliol amb el govern del Botànic".

Bastidas ha declarat, a més, que ha sigut l'actual Consell de Carlos Mazón el que "ha incrementat l'import fins als 39,5 milions per a així cobrir els expedients de dependència".

També et pot interessar

stats