El Consell de Ministres augmenta les ajudes a la dependència a 750.000 persones

A pesar de l’increment, a les famílies encara no els ixen els comptes per a fer front a totes les despeses

Carmen és usuària de la residència Oasis de Benicàssim / À Punt NTC

L'últim Consell de Ministres ha aprovat una ampliació de les ajudes a la dependència i fixa per primera vegada una quantia mínima. Un total de 750.000 persones se'n beneficiaran a partir de l'1 d'agost a tot Espanya, però a les famílies encara no els ixen els comptes.  

En la residència Osasis de Benicàssim (Plana Alta), de les 99 persones usuàries, 47 tenen una ajuda de dependència. És el cas de Carmen Mota, té 97 anys, i fins als 90 anys vivia sola a casa. A causa dels problemes de mobilitat per l’edat, va decidir, per voluntat pròpia, ingressar en una residència prop dels fills. “És com si estiguera en ma casa. M’alce, m’arregle i pense en quina roba em posaré hui”, assegura. 

La seua filla Amparo ve a veure-la molt sovint. L'estada de la seua mare a la residència costa més de 2.000 euros al mes, que paga amb la pensió de viduïtat, els estalvis de tota la vida i, des de fa dos anys, amb els 400 euros d’ajuda que rep de dependència. “Els usuaris necessiten un fisioterapeuta i una infermera, necessiten ajuda absolutament per a tot. Amb el grau 2 ara tenim un poc d’ajuda”, afirma. 

Ara passarà a rebre 300 euros més al mes. Una ajuda que, diu, aplega tard. “Crec que és una xifra que s’hauria d’actualitzar, dic jo. Hauríem de lluitar-ho molt”, ha lamentat. Les ajudes també contemplen l'augment d'hores d'atenció al domicili, tot i que les que més s'incrementen són les destinades als cuidadors no professionals de l'entorn familiar, que poden fregar els 750 euros al mes.

També et pot interessar

stats