Mazón: "El Consell ha maltractat la restauració i l'oci nocturn"

El candidat a presidir el PPCV confirma que hi haurà manifestacions a la Comunitat Valenciana contra els indults als presos del 'procés': "Són un xantatge perquè Pedro Sánchez continue sent president d'Espanya"

El candidat a liderar el PPCV, Carlos Mazón, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant i candidat únic a liderar el PPCV en el congrés que se celebrarà a València el 3 de juliol, ha criticat durament aquest dimecres en Les notícies del matí la gestió del Consell davant de la pandèmia de Covid-19 i les restriccions sanitàries, de les més dures d'Espanya. Unes limitacions com ara el toc de queda o la reducció d'horaris que considera, han maltractat el sector de la restauració impedint-los durant mesos l'activitat. "No done crèdit a com ha tractat l'hoteleria, molts autònoms i l'oci nocturn", ha assenyalat.

El també líder provincial del PP a Alacant acusa el govern encapçalat pel socialista Ximo Puig d'haver "assenyalat amb el dit" un sector on s'han perdut per la crisi sanitària vora 5.600 milions d'euros i 8.000 llocs de treball, segons càlculs del PPCV, i se'ls ha responsabilitzat de la propagació del coronavirus. "Com si hi haguera exclusivament relació directa entre contagis i obrir més o menys la restauració", ha ironitzat. Així, Mazón ha assegurat que no existeix cap informe que diga que el risc de contagiar-se siga major en bars i restaurants que en l'àmbit privat: "Per què aleshores aquest tancament?", s'ha preguntat.

El "xantatge" dels indults

El candidat a encapçalar el PPCV també ha confirmat durant l'entrevista en la televisió d'À Punt que el partit prepara manifestacions en diverses ciutats valencianes per a protestar contra els indults als polítics catalans empresonats pel 'procés'. A falta d'ultimar detalls logístics, ha dit, la formació preveu mobilitzacions a les tres capitals de província València, Castelló de la Plana i Alacant, en línia amb la convocatòria prevista a la madrilenya plaça de Colom el diumenge, 13 de juny, per a donar l'oportunitat a tot el món de manifestar-se contra el que ha qualificat de "xantatge". Ell mateix estarà present en la manifestació de València: "Estic en contra dels indults. Són un xantatge perquè Pedro Sánchez continue sent president d'Espanya amb la Generalitat aplaudint pel camí", ha apuntat Mazón, que ha assegurat que el seu partit sempre defensarà la unitat territorial de l'Estat i la Comunitat Valenciana.

"Reforç" en el PPCV

La proclamació de Mazón com a president del PPCV el 3 de juliol deixarà una vacant en la direcció provincial d'Alacant, un càrrec que encara ocupa. Segons ha explicat, l'actual alcalde de Benidorm, Toni Pérez, és qui té totes les paperetes per a substituir-lo, tot i que serà la junta directiva provincial la que haurà de triar la persona successora.

El PPCV està immers en un profund procés de renovació que culminarà el 3 de juliol en el congrés regional amb la ratificació de Mazón per a rellevar oficialment Isabel Bonig. El futur líder regional dels populars assegura que afronta amb "molta il·lusió" aquesta nova etapa i que, més que un canvi de rumb, hi haurà un "reforç" en el partit "per a millorar el que s'havia fet anteriorment".

Sobre les acusacions de l'alcalde d'Aiora, José Vicente Anaya, l'altre aspirant a liderar el partit, Mazón ha volgut passar pàgina i s'ha mostrat conciliador: "Té les portes obertes per a treballar junts", ha dit. Anaya, el gran perdedor de les eleccions primàries celebrades diumenge en el PPCV -el candidat alacantí va arrasar amb el 95% dels vots- va denunciar coaccions per part de la cúpula del partit i irregularitats en el procediment. El futur president del PPCV assegura ara que l'alcalde d'Aiora té "tota la confiança" del partit per a continuar desenvolupant la seua tasca en el govern municipal.

Mazón també s'ha pronunciat sobre la investigació oberta per la Fiscalia a l'alcalde popular de la Nucia, Bernabé Cano, per botar-se el torn de vacunació. Ha criticat que, havent-hi suposadament més de 200 polítics que reberen la vacuna de forma irregular, segons xifres de la Conselleria de Sanitat Universal, només es parle del cas del regidor popular. I ha insistit que el seu partit va actuar amb "correcció, diligència, rapidesa i transparència", retirant-li competències, sou i l'assistència a les juntes del govern, perquè "el comportament no va ser gens exemplar".

També et pot interessar

stats