Anaya: “Hi ha hagut coaccions i s’han amagat paperetes: em pareix injust”

L’alcalde d’Aiora, José Vicente Anaya, acusa d'ingerències al Partit Popular després de perdre les primàries contra Mazón

José Vicente Anaya, durant l'entrevista per A La Ventura
José Vicente Anaya, durant l'entrevista per A La Ventura / À Punt NTC

“Acceptem el resultat, però no amb gratitud pel que ha ocorregut durant el procés”. Així de contundent s’ha mostrat José Vicente Anaya, alcalde d’Aiora i aspirant a la direcció regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, en una entrevista en A la Ventura, després d’obtenir el suport del 4,05% dels afiliats.

Anaya ha assegurat que la seua és una denúncia que s’allarga en el temps i “no una rabiola d’ara”, ja que segons assegura el popular, “hi ha hagut coaccions per a donar l’aval a un en lloc d’un altre” i fins i tot “alguns veïns ens han assegurat que alguns pobles no tenien paperetes, perquè estaven amagades” amb el seu nom com a candidat. “Alguns presidents de mesa han hagut de fer fotocòpies perquè la gent ens poguera votar” ha afirmat. A més, denuncia que s’han produït canvis en les condicions del consell electoral. “Quan s’estableixen unes normes del joc, no es poden anar canviant, perquè aleshores les condicions no són les mateixes” ha explicat Anaya. 

Per al candidat, “segurament Mazón haguera guanyat igual sense necessitat de fer totes aquestes coses” i ha assegurat al programa que estudiara la possibilitat de fer un escrit dirigit al PP perquè “no torne a pasar”. 

Sobre la victòria de l’actual president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, el candidat d’Aiora li ha desitjat “que siga un bon líder” ja que “tindrà molta feina per a poder desenvolupar la labor en condicions”. Així mateix, Anaya ha descartat deixar el seu càrrec d’alcalde i ha volgut agrair als afiliats de base el seu suport durant la jornada.

El favorit de l’executiva nacional

Mazón partia com a clar favorit des de la cúpula del partit per substituir Isabel Bonig al front del PP. L’actual president de la Diputació d’Alacant ha rebut 6.990 vots, el que suposa el 95,5% de la participació.

La número dos de Carlos Mazón, María José Català, també ha passat pels micros d’A la Ventura per a valorar la candidatura guanyadora de la qual forma part. Al contrari que Anaya, assegura que el procés ha sigut “tranquil i sensat”, ja que segons afirma, “s’ha notat l’estima de la gent del partit”. L’actual portaveu del grup municipal popular a l’Ajuntament de València també ha volgut transmetre el seu agraïment als afiliats que han anat a votar. 

Amb més de 300 vots, la seua candidatura com a secretària general del partits s’ha vist reforçada davant de la d’Anaya, amb només 33 vots. D’aquesta manera, Català confirma que el seu objectiu és presentar-se com a candidata a l’alcaldia de l’Ajuntament de València en les eleccions municipals, previstes per a 2023. “La meua prioritat està a la ciutat de València” ha afirmat.

També et pot interessar

stats