Mas s'estrena com a portaveu reivindicant l'Estatut: "Quaranta anys després, ens continua guiant a un futur de llibertat"

La vicepresidenta ha comparegut a Benicàssim, on s'ha reunit el Consell per commemorar l'efemèride

Aitana Mas en la seua primera compareixença com a portaveu del Consell
Aitana Mas en la seua primera compareixença com a portaveu del Consell / À Punt NTC

La nova vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Aitana Mas, ha iniciat la seua primera compareixença després del ple de govern reivindicant el 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

"Quaranta anys després, ens continua guiant cap a un futur de cohesió, concòrdia, il·lusió, diversitat i també de llibertat", ha manifestat després de la reunió dels consellers que ha tingut lloc a Benicàssim, on en 1981 es van reunir en un hotel els artífexs de l'Estatut.

La trobada, ha recordat Mas, va ser "testimoni mut" de la redacció d'un document que va donar resposta a "les ànsies d'autonomia de la societat valenciana".

De fet, els redactors del text van plantar als jardins de l'Ajuntament de Benicàssim un magnolier que "ha crescut i ha florit com el nostre Estatut", ha proclamat la vicepresidenta abans de llegir els acords setmanals del Consell i de convidar a la ciutadania a assistir aquest dissabte al concert programat pel 40 aniversari en la plaça de bous de València.

Mas, que s'ha estrenat saludant els periodistes, va prendre possessió aquest dijous i va recollir la cartera de la vicepresidència i Conselleria d'Igualtat de mans de Mónica Oltra, que va dimitir la setmana passada després de la seua imputació pel presumpte encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada.

També et pot interessar

stats