Emocionat acomiadament a Mónica Oltra: “No soc la teua substituta, perquè tu eres insubstituïble”

Aitana Mas rep la cartera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de mans de Mónica Oltra en l’intercanvi oficial, on ha tingut paraules d’agraïment per al seu equip

Mónica Oltra rep una sentida ovació en arribar a l'acte de traspàs de carteres amb la ja vicepresidenta i portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas / À Punt NTC

La nova vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha formalitzat aquesta vesprada l’intercanvi oficial de carteres de la mà de la seua predecessora, Mónica Oltra, en un acte oficial al Palau dels Català de Valeriola, seu de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El traspàs ha anat precedit d'una llarga ovació a Oltra, que s'ha mostrat visiblement afectada.  En un discurs molt polític, Mas ha reconegut que el repte que assumeix no serà fàcil i ha reclamat la fi de les discrepàncies entre socis i lleialtat fins a les eleccions.Al traspàs ha assistit pràcticament tot el govern, a més dels agents socials i el nucli dur de Compromís.  Entre els conselllers, estaven la consellera de Territori, Rebeca Torró; el conseller d'Economia, Rafael Climent; la consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo; el conseller d'Hisenda, Arcadi España; el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca; el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez; la consellera d'Educació i Cultura Raquel Tamarit i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. 

“Soc conscient de l’alta responsabilitat que assumisc i les circumstàncies en què ho faig” ha assegurat Mas, que ha descrit la política com “una trituradora de persones”. Per això, ha fet referència a la necessitat de “guardar espais per a la vida real i el temps lliure” per “exercir bé la política”. 

La nova consellera d’Igualtat s’ha dirigit a Oltra per agrair-li “l’impuls valent del seu equip per crear en els últims set anys uns fonaments sòlids de polítiques socials, que han transformat i millorat la vida dels valencians”, ha assegurat.

“No soc la teua substituta perquè eres insubstituïble” li ha dit a una Oltra que no ha pogut contenir les llàgrimes en l’acte. “No ho dic per la relació d’amistat, és una constatació. Més enllà de les controvèrsies i l’ambient de foscor, aquesta realitat ningú ens la podrà llevar” ha assegurat Mas, abans de tancar el discurs amb uns versos de Salvador Espriu.

Descentralitzar les polítiques, en el seu full de ruta

“Vull encarregar-me a descentralitzar el país” ha afirmat Mas. “El meu treball va més enllà del palau de València i gran part de la meua agenda i la meua vida política l'exerciré a Alacant, on estan les comarques més empobrides”, ha matisat. 

La vicepresidenta ha assegurat que “com a dona jove, mare i del sud, donarà una nova mirada al Botànic”, que portaran a “mesos de bona governabilitat” i “lleialtat mútua en la gestió”. 

Així mateix, la nova vicepresidenta del Consell s’ha adreçat als mitjans. “Seré una portaveu directa, clara i accessible, però no perdré el meu temps en ocurrències” ha advertit. “Cuidem-nos, respectem-nos” ha demanat. 

Oltra, ovacionada quan entra al concert de Joan Manuel Serrat en València

Aquesta nit, durant el concert que el cantautor Joan Manuel Serrat oferia a partir de les 22:00 hores en la plaça de bous de València, diversos assistents han reconegut a l’exconsellera quan entrava al recinte, i s’han alçat de les cadires per dedicar-li diversos aplaudiments. L'escena s'ha repetit en diverses ocasions.

També et pot interessar

stats