Aitana Mas, una política amb experiència en la gestió i de la confiança d'Oltra

Nascuda a Crevillent, en l'actualitat és portaveu adjunta del grup Compromís a les Corts i ha tingut el suport dels quatre partits de la coalició per a substituir Oltra

Aitana Mas, i Alberto Ibáñez, quan van ser nomenats nous portaveus d'Iniciativa del Poble Valencià, en febrer passat
Aitana Mas i Alberto Ibáñez, quan van ser nomenats nous portaveus d'Iniciativa del Poble Valencià el febrer passat / Iniciativa del Poble Valencià

Una política amb experiència de gestió i amb un tarannà dialogant i tranquil. La persona triada per a substituir Mónica Oltra com a vicepresidenta, portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, és una persona de la confiança d'Oltra i té experiència de govern per haver format part de l'anomenat segon escaló del Consell.

Nascuda a Crevillent (Baix Vinalopó) el 1990 —la setmana vinent complirà 32 anys—, Mas és enginyera tècnica d'Obres Públiques per la Universitat d'Alacant i està especialitzada en Hidrologia. A més, té un màster en direcció i gestió d'esdeveniments, comunicació i relacions per l'Esden Business School de Barcelona. En l'actualitat, és portaveu adjunta del grup Compromís a les Corts i ha tingut el suport de les tres formacions de la coalició per a substituir Oltra en els onze mesos que resten de legislatura.

Del mateix partit que Oltra, Iniciativa del Poble Valencià, del qual és coportaveu des del congrés recentment celebrat, ha sigut l'opció considerada "normal" per a ocupar les tres responsabilitats vacants després de la dimissió de la líder de Compromís després que la imputaren per la gestió del cas d'abusos sexuals a una menor tutelada.

Malgrat la seua joventut, Mas acumula una àmplia experiència política, perquè ha sigut regidora a l'Ajuntament de Crevillent durant una legislatura (2011-2015), a més de portaveu local de Compromís, i és diputada autonòmica a les Corts des de l'inici d'aquesta legislatura el 2019.

Durant la primera legislatura del Consell del Botànic (2015-2019) va ser directora general de Transparència i Participació en la Conselleria de Transparència. Per tant, és coneixedora del funcionament intern del govern valencià, la qual cosa s'ha tingut en compte també per a la designació. La nova cara visible de la Generalitat, a més, ha sigut una de les negociadores de la coalició en els últims pressupostos.

Quan el mes de desembre passat Fran Ferri va renunciar al càrrec de síndic de Compromís a les Corts per a tornar a l'activitat privada, aquesta política del sud de la Comunitat Valenciana va ser una de les persones que va mostrar la seua predisposició a ocupar el càrrec, encara que finalment es va triar Papi Robles.

També et pot interessar

stats