El Consell es reuneix a Benicàssim en el 40 aniversari de l'Estatut

El govern valencià celebrarà el ple setmanal en la ciutat que va donar a llum a la proposta estatutària 

Un moment de la presa de possessió d'Aitana Mas com a nova vicepresidenta de la Generalitat
Un moment de la presa de possessió d'Aitana Mas com a nova vicepresidenta de la Generalitat / À Punt NTC

La reunió setmanal del ple del Consell se celebrarà aquest divendres a Benicàssim, el dia en què es compleixen quaranta anys de l'entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Benicàssim va ser un dels escenaris on es va donar a llum la Carta Magna valenciana, ja que en un hotel d’aquella localitat es van tancar cinc polítics valencians (els socialistes Joan Lerma i Felipe Guardiola, els centristes Pin Arboledas i Luis Berenguer i el comunista Antonio Palomares) per a pactar i redactar una proposta estatutària, el resultat de la qual es va conéixer com l'"Estatut de Benicàssim".

L'1 de juliol la Carta Magna dels valencians va vindre al món. Filla de consensos i renúncies, l’Estatut d’Autonomia acaba de complir els 40 anys de vida.

El ple d'aquesta setmana és el primer que se celebra després de la dimissió de Mónica Oltra com a vicepresidenta, consellera d'Igualtat i portaveu del Consell, de manera que la seua substituta, Aitana Mas, s'estrenarà com a portaveu en la roda de premsa posterior per a informar dels assumptes tractats.

 

També et pot interessar

stats