Mas sobre les primàries: “Seria molt irresponsable entrar ara en una batalla electoral, crec que no és el moment”

La coportaveu d’Iniciativa no descarta presentar-se a les primàries per a ser la candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat

Aitana Mas, en una imatge d'arxiu, intervé en un foro d'Europa Press
Aitana Mas, en una imatge d'arxiu, intervé en un fòrum d'Europa Press / Europa Press

Aitana Mas no tanca la porta a disputar-se amb Baldoví, a través de les primàries, la candidatura a la Generalitat en les pròximes autonòmiques. La coportaveu d'Iniciativa, una de les forces integrants de la coalició Compromís, i vicepresidenta del Consell ha afirmat que continua "damunt la taula" la possibilitat que es presente a les primàries de Compromís, però ha advertit que ara "no és el moment".

Mas s'ha pronunciat així l'endemà que el diputat al Congrés de Compromís i membre de Més Compromís, Joan Baldoví, anunciara que es presentarà a les primàries per a ser el candidat de la coalició a la presidència de la Generalitat en les autonòmiques de maig del 2023.

La secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó, ha negat aquest divendres en Les notícies del matí qualsevol divisió interna en el si de la coalició. "En cap cas açò és una competició entre Aitana Mas i Joan Baldoví", assegurava, al mateix temps que recordava que Compromís és un projecte polític "plural", amb "lideratges diversos" i "compatibles”.

En la mateixa línia que les últimes setmanes, la també vicepresidenta ha assegurat que encara no ha pres la decisió i ha assegurat que farà públic el que finalment decidisca unes setmanes abans de la celebració de la primàries, que seran l'11 de febrer.

"Crec que seria molt irresponsable per part meua entrar ara en una batalla electoral, crec que no és el moment", ha afirmat. Aitana Mas ha afegit que la seua responsabilitat ara, com a vicepresidenta i consellera d'Igualtat, és ajudar a fer que les famílies tinguen coberts les seues necessitats fonamentals.

Crec que ara mateix no és el moment, però respecte les decisions que puga prendre cada persona Aitana Mas

A parer seu, en el context econòmic actual, la ciutadania no els està "reclamant saber qui serà el cap de llista o no el mes de maig", perquè considera que la ciutadania "no està pensant en clau electoral", sinó en clau de com arribarà a fi de mes.

"Jo tinc aquesta sensació i crec que ara mateix no és el moment, però respecte les decisions que puga prendre cada persona", ha assenyalat Mas. Així mateix, la representant d’Iniciativa ha admés que el de les candidatures és un debat que es dona en molts partits, no sols en el si de Compromís, i ha assenyalat que el respecta.

També et pot interessar

stats