Baldoví: “Ficaré tot el que sàpia perquè hi haja un nou Botànic, valent amb les polítiques socials”

El diputat al Congrés, poc després d'anunciar que optarà a les primàries, afirma que, si Oltra queda exculpada, s’arribaria a un acord amb ella perquè poguera integrar-se en la llista electoral

El diputat Joan Baldoví, a les portes del Congrés, aquest dijous, minuts després de que trascendira la seua intenció d'optar a les primàries de Compromís
El diputat Joan Baldoví a les portes del Congrés, aquest dijous, minuts després que trascendira la seua intenció d'optar a les primàries de Compromís / À Punt NTC

“Ficaré tot el que sàpia, tot el que he aprés a Madrid, per a garantir que hi haja un nou Botànic, valent amb les polítiques socials i que siga més reivindicatiu de cara a Madrid.” Aquestes són les intencions que manifestava el diputat Joan Baldoví minuts després de transcendir que emprén la carrera cap a la Generalitat, a liderar la llista de la coalició, i per això es presentarà a les primàries de la formació.

El polític suecà, que ha estat cinc legislatures com a diputat al Congrés, i membre de Més, el partit majoritari dins de Compromís, assegura que les figures de pes de la coalició valencianista, entre elles Joan Ribó o Mónica Oltra, “em van desitjar sort”.

Precisament en referència al que podria passar si el procés judicial que manté imputada Mónica Oltra acaba amb l’exculpació de la política, Joan Baldoví ha assegurat que arribaria a un acord amb ella: “Amb Mónica sempre arribaríem a un acord”. En aquest sentit, afegia que en el reglament de les primàries, Compromís ja va preveure aquesta situació.

“Vam deixar la porta oberta perquè si tot acaba bé i ella ix amb la cara ben alta, puga tornar, però això ja ho parlarem quan arribe. Si això no passa, els partits han de tindre certeses i han de tindre candidats”, argumentava Baldoví des de les portes del Congrés.

El polític de Sueca assegura que molta gent, des de la família fins a companys, li han demanat que torne a la política valenciana. Un aspecte que l’ha animat a presentar-se a les primàries. Respecte al resultat que puga obtindre en aquestes urnes, el suecà ha recordat que sempre ha apostat “pel fair-play” i per això considera que, les guanye qui les guanye, “serà el millor candidat a la Generalitat”.

Quant a allò que quedarà pendent de la seua estada a Madrid si finalment és el candidat de Compromís a la Generalitat, Baldoví no ha mostrat dubte: el finançament just. En aquest sentit, s’han pogut tancar uns pressupostos que han ajudat a millorar el sistema educatiu o sanitari, "però no es tracta fer de mesures puntuals sempre, els valencians tenim l’assignatura pendent del finançament". 

També et pot interessar

stats