Mas: "La macrocefàlia del Botànic també s'ha de revisar"

La vicepresidenta del Consell (Compromís) aposta per unes relacions "més obertes, més plurals i consensuades" si es repeteix el pacte de govern

La vicepresidenta, Aitana Mas, en els estudis de Burjassot d'À Punt aquest dimecres / À Punt NTC

Si finalment es constitueix un nou Botànic, integrat per les forces actuals, no sols haurà de tindre una nova organització, sinó que a més hauran de revisar-se la presidència i la vicepresidència. Així ho ha manifestat la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, en 'Les notícies del matí': "La presidència i la vicepresidència acumulen actuacions d’altres conselleries, la macrocefàlia també s’ha de revisar", apuntava aquest dimecres la representant de Compromís.

La també consellera de Polítiques Inclusives ha tornat a insistir en la necessitat que els integrants del futur Botànic, si els resultats electorals de les pròximes autonòmiques ho permeten, necessiten "unes relacions molt més obertes, més plurals i consensuades", ja que així ho requereix la transversalitat de les polítiques del pacte de govern.

Per a Aitana Mas, el fet de millorar la coordinació entre les distintes àrees de govern "no s’ha d’entendre com a una cosa negativa, perquè tots desitgem, en tot en la vida, que les coses estiguen ben coordinades", aclaria.

La vicepresidència del Consell feia aquestes declaracions l’endemà de manifestar públicament, en una conferència a Alacant, que repetir l’acord polític de l’actual govern "no significa repetir el model orgànic d’aquests anys", en una clara al·lusió a Puig i el PSPV.

En la línia d’aquest nou model pel qual advoca, Aitana Mas recalcava que si es repeteix el pacte de govern que actualment manté al PSPV, Compromís i Unides Podem al capdavant de la Generalitat, el Consell haurà de tindre una altra organització.

"No donem per fet que les conselleries que ocupa cada partit hagen de ser de cada partit, però a més hem d’intentar, sobretot, tindre noves relacions amb l’estat, amb altres comunitats, avançar en la cogovernança i un diàleg més obert amb unes altres comunitats autònomes", detallava durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

Pel que fa a la postura de Compromís, Mas ha assegurat que la seua formació està oberta al fet que qualsevol altra conselleria que actualment dirigisca una força política puga passar a mans d’una altra. "Això pot ser Hisenda, com Sanitat o qualsevol... Ahir no vaig demanar Hisenda, vaig parlar de qüestions generals perquè s’entenga el concepte", matisava en la ràdio d’À Punt.

Hem de tindre més transversalitat, això vol dir una obertura més gran de les nostres conselleries Aitana Mas - Vicepresidenta del Consell (Compromís)

"Hem de tindre més transversalitat, això vol dir una obertura més gran de les nostres conselleries", puntualitzava la número dos del Consell.

Lideratge del partit

D’altra banda, i pel que fa als preparatius electorals, Mas no ha desvetlat si assumirà el lideratge de Compromís o, si pel contrari, aquesta responsabilitat recaurà en un altre dels noms que sonen, el del diputat Joan Baldoví. Aitana Mas ha manifestat que es tracta d’una decisió personal, que ella mateixa encara no ha adoptat, "perquè encara és prompte per a adoptar-la", ja que el reglament del partit contempla encara un parell de mesos per a decidir-ho.

Festejos taurins

Pel que fa a un altre dels assumptes polèmics d’aquest estiu, el dels bous al carrer i la possibilitat d’abolir-los, la vicepresidenta del Consell ha instat a tornar a valorar aquest assumpte "l’estiu que bé", quan creu que s’haurà de valorar si les mesures implantades enguany, com l’augment de formació i d’atenció al tema, han funcionat o no.

Ara bé, ja ha avançat que, si no funcionen, "hauran de plantejar-se alternatives". "No ens podem permetre ni el maltractament animal ni les víctimes i els ferits per un festeig", exposava en Les notícies del matí. En aquest sentit, advocava per "no mantindre" aquest tipus de festejos, però remarcava que era una opinió personal, en cap cas del Consell ni tampoc de Compromís. 

També et pot interessar

stats