Aitana Mas adverteix Puig i li recorda que no podrà governar a soles

La vicepresidenta reconeix en un acte amb el president del Consell que "l'error més gran que poden cometre" és creure que no necessiten Compromís

Mas, aquest dimarts
Mas, aquest dimarts / À Punt NTC

Un tercer Botànic però amb canvis. Així ho ha defensat i explicat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, aquest dimarts durant una conferència a Alacant. Al llarg de la seua intervenció, la política ha deixat clar que Compromís vol repetir un tercer govern del Botànic, però amb matisos. "Repetir l'acord polític significa repetir el model orgànic d'aquests anys? Crec que no. Hem d'estar oberts que es generen altres estructures, que les conselleries canvien de partit preponderant. No podem caure en el vici de parlar de les nostres conselleries. Hem de ser flexibles en els mecanismes de confiança mútua i potser, acceptar, que no a tot arreu funciona allò del mestissatge de la mateixa manera", ha advertit.

La vicepresidenta ha defensat que cal reavaluar les competències de la presidència i vicepresidències "no siga cosa que buiden de fet les altres conselleries", que cal elaborar una nova llei de govern o a la regulació del sector públic instrumental, o incrementar el control de la publicitat institucional, entre altres. En tot cas, ha llançat una advertència als socis del govern valencià: "L'error més gran que podem cometre les forces del Botànic és creure que obtindrem cadascuna més vots, marcant més distància i diferència entre nosaltres".

Entre el públic assistent, ha escoltat les paraules de Mas el president de la Generalitat, Ximo Puig. La vicepresidenta ha detallat els eixos que considera que han de formar part del pròxim Botànic. El primer que ha mencionat és el finançament just "governe qui governe a Madrid"; la gestió dels fons Next Generation és el segon punt mencionat, gestió que, ha dit, pot ser el gran objectiu de la pròxima legislatura.

Aquests fons han d'aconseguir que la Comunitat Valenciana es reindustrialitze i es creen 190.000 llocs de treball. Mas ha defensat també que cal reobrir un debat sobre la relació de la Generalitat amb l'Estat i la resta de comunitats autònomes; la consolidació dels serveis socials, un full de ruta decidit contra el canvi climàtic o una intensificació de les transformacions previstes cap a un model productiu en coherència amb el territori valencià són altres aspectes prioritzats per la vicepresidenta al llarg de la seua intervenció.

"Queda molt a fer i cal pensar en termes Botànic", ha dit Mas durant la conferència "Obrir el futur amb un nou Botànic" al Fòrum Alacant, organitzat pel Club Información, la Universitat d'Alacant, la patronal autonòmica CEV, À Punt i Baleària. "O es renova una majoria d'esquerres o difícilment es podrà seguir pel millor camí marcat. Del que fem aquests mesos dependrà la qualitat i facilitat per al nou pacte en què pensa una bona part de la societat valenciana", ha resumit la vicepresidenta.

En la seua intervenció ha remarcat que la Comunitat Valenciana ha canviat molt durant el govern del Botànic i gràcies a ell. I ha oferit alguns exemples: la reversió de les concessions sanitàries, la Xarxa Llibres, rebaixa de l'abandonament escolar o el descens de l'atur. També ha defensat el diàleg i l'aposta del consens del govern valencià.

També et pot interessar

stats