Mas assumirà dijous la vicepresidència en substitució d’Oltra

La futura consellera d’Igualtat afirma que assumeix el càrrec “amb l’esperança” que la seua predecessora puga tornar "com més prompte millor a primera línia"

La futura vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, en una intervenció en les Corts
La futura vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, en una intervenció en les Corts / Rober Solsona (Europa Press)
27 de juny 2022 - 15:14

Aitana Mas, la diputada de Compromís que substituirà Mónica Oltra, prendrà possessió dijous com a nova vicepresidenta portaveu i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, segons han confirmat fonts de la coalició.

Aquest dijous està prevista la sessió de control al president de la Generalitat en el ple de les Corts a partir de les 10 hores, per la qual cosa la presa de possessió de Mas previsiblement haurà de ser abans.

L'endemà, divendres, el govern valencià mantindrà la reunió setmanal habitual i serà la primera amb Mas com a portaveu, amb la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Després de la dimissió d’Oltra, derivada de la seua imputació pel cas dels abusos sexuals a una menor que vivia en un centre tutelat, i pel qual van condemnar l’exmarit i aleshores monitor de l’adolescent, Mas es convertirà així en la vicepresidenta més jove del Consell, un càrrec que assumeix "amb molta responsabilitat", després d’un “procés traumàtic” que ha viscut la seua predecessora.

Segons ha manifestat, Mas arriba a la vicepresidència amb “l’esperança" que la seua predecessora puga tornar "com més prompte millor a primera línia", quan finalitze el procés judicial, segons ha declarat la mateixa Mas en les primeres declaracions públiques des que va ser escollida per a ocupar la vicepresidència.

La nova cara visible de la Generalitat va ser una de les negociadores de Compromís en els últims pressupostos i arriba al primer escaló de l'executiu després dels seus inicis en la política local com a regidora i dues legislatures en l'autonòmica, la primera com a alt càrrec i la segona com a diputada.

Nascuda a Crevillent el 1990, Aitana Mas és enginyera tècnica d'obres públiques i està especialitzada en hidrologia, a més de comptar amb un màster en direcció i gestió d’esdeveniments, comunicació i relacions.

Aitana Mas també és una de les líders d'Iniciativa, una de les potes de la coalició valencianista, des de l'últim congrés del partit. Es va postular per a ser coportaveu al costat del director general de Coordinació de la vicepresidència, Alberto Ibáñez, una de les persones del cercle més pròxim d'Oltra. 

També et pot interessar

stats