Puig creu que Aitana Mas aportarà "nova il·lusió" al Consell

Baldoví lloa el perfil polític d'Aitana Mas i espera que Oltra encapçale novament el projecte de Compromís "com ho ha fet tan bé tantes vegades"

Ximo Puig, aquest dijous a les Fogueres d'Alacant
Ximo Puig, aquest dijous en les Fogueres d'Alacant / À Punt NTC

La substituta de Mónica Oltra en la vicepresidència, com a portaveu del govern valencià i com a consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, prendrà possessió del càrrec al principi de la setmana vinent, segons han indicat fonts de Compromís.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit des de les Fogueres d'Alacant que creu que Aitana Mas aportarà "nova il·lusió" al Consell.

Segons Puig, "pot aportar un impacte positiu des de la joventut, i en aquest foment de la intergeneracionalitat que és aquest govern, es tracta d'una aportació interessant, sense dubte".

La nova vicepresidenta podria participar en el seu primer ple la setmana que ve

Les dates amb què treballa Compromís és que l'acte en el qual prometrà els seus nous càrrecs al Palau de la Generalitat se celebre entre dilluns i dimecres, perquè tinga temps de tornar d'un viatge familiar a l'estranger, on l'ha sorpresa la designació.

L'elecció d'Aitana Mas, que té el suport de tots els partits que formen la coalició, l'ha comunicada Compromís aquest dimecres a Ximo Puig, i ara el pas següent és que prenga possessió.

D'aquesta manera, si es compleix el calendari, la nova vicepresidenta participarà el divendres de la setmana que ve en el seu primer ple del Consell i després oferirà la primera roda de premsa com a portaveu de l'executiu valencià.

Baldoví lloa el perfil polític d'Aitana Mas i espera que la candidata siga Oltra

Del futur de Compromís també ha parlat a Madrid el diputat al Congrés Joan Baldoví, que ha destacat la formació d'Aitana Mas i ha lloat el seu perfil polític. Ha dit que és una "garantia" al capdavant de la vicepresidència del Consell i de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Baldoví també ha parlat del seu futur i ha dit que, de moment, no preveu encapçalar la llista de Compromís a les autonòmiques de l'any que ve. Hi hauria d'estar Mónica Oltra. "Hui només preveig un escenari, que és l'absolució d'Oltra i que ella siga la que encapçale novament el projecte de Compromís, com ho ha fet tan bé tantes vegades".

També et pot interessar

stats