Marta Barrachina, proclamada presidenta del PP de Castelló amb el 96,8% dels vots

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha donat suport a l'alcaldessa de Vall d'Alba en el XV Congrés Provincial

Marta Barrachina, proclamada presidenta del PP de Castelló

L'alcaldessa de Vall d'Alba, Marta Barrachina, s'ha convertit aquest dissabte en la nova presidenta del PP de Castelló i en la primera dona a ocupar aquest càrrec, amb el 96,8% dels vots. Era l'única candidata que optava a l'elecció i ha sigut proclamada durant el XV Congrés Provincial del Partit Popular de Castelló, amb el qual s'inicia la renovació dels líders provincials del partit i al qual seguiran els congressos d'Alacant i València, a més de l'autonòmic.

Barrachina, tècnica d'Educació Infantil, de 38 anys, substitueix Miguel Barrachina, que va renunciar a la reelecció. Amb ella, el portaveu del PP a Onda, Salvador Aguilella, ha sigut proclamat nou secretari general i Begoña Carrasco, la presidenta del PP en la capital de la Plana i portaveu en l'ajuntament, es converteix en la número tres de la formació.

La nova presidenta del PP de Castelló ha començat l'acte agraint als seus companys "la confiança, per compartir el projecte de renovació i il·lusió que hui emprenem i que tinc l'honor de liderar". També ha volgut recordar els 728 castellonencs i castellonenques que han mort per Covid-19, "728 famílies que han vist truncat el seu futur, que han perdut a un ésser estimat. El nostre record a tots ells, als seus familiars i amics. Mai vos oblidarem". Per altra part, Barrachina s'ha compromés a treballar per a fer de Castelló “el graner de vots” perquè “Pablo Casado siga el president que necessiten els espanyols”, i a canviar “els despatxos pels carrers”. 

El XV Congrés Provincial del Partit Popular de Castelló ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de la capital de la Plana. En total, han estat acreditats 857 compromissaris de totes les comarques del nord, dels quals només 328 han pogut assistir al procés presencialment, per a complir estrictament les mesures de prevenció contra la Covid-19.

L'alcaldessa de la Vall d'Alba, que arriba amb la força de les dues majories absolutes que va obtenir el 2015 i el 2019, ha tingut el suport del secretari general del Partit Popular nacional, Teodoro García Egea, de la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, de la presidenta del PP de València, María José Català, així com dels presidents provincials del PP de València i Alacant, Vicente Mompó i Carlos Mazón, respectivament.

Precisament Mazón ha sigut un dels protagonistes de la setmana política, en confirmar la seua candidatura a la presidència regional del Partit Popular, en un congrés que se celebrarà el 3 de juliol. Abans que la seua candidatura es fera oficial, Isabel Bonig decidia fer un pas arrere i no presentar-se a la reelecció com a presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, i renunciava també a l'acta de diputada a les Corts.

També et pot interessar

stats