El Congrés que rellevarà Bonig al capdavant del PP serà el 3 de juliol

Un dels possibles noms per a liderar el PP valencià és Carlos Mazón

Imatge de la reunió telemàtica on s'ha decidit la data
Imatge de la reunió telemàtica on s'ha decidit la data / PPCV

Aquest dijous el Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha reunit la junta directiva i ha establit el 3 de juliol com a data per al XV congrés autonòmic del partit. 

En la reunió també s’ha decidit la composició del comité organitzador del congrés, que tindrà 13 membres i estarà presidit per Luis Santamaría. El PP ha obert el termini als afiliats per a presentar precandidatures fins al 14 de maig. Tal com estableixen els estatuts, els dos precandidats amb major nombre de vots seran proclamats candidats a la presidència autonòmica. Si algun n'obtinguera més del 50% o una diferència de 15 punts, serà proclamat únic candidat. 

Hui mateix, abans de la junta directiva, Isabel Bonig ha anunciat que aquest dijous es retirava com a candidata a presidir el PP valencià, i que també renuncia a l'acta i al càrrec de síndica a les Corts. 

En la direcció nacional del PP, l’equip de Pablo Casado encara no ha donat a conéixer el nom favorit per a substituir Bonig, tot i que Carlos Mazón, actual president de la Diputació d’Alacant, farà demà una roda de premsa a la seu regional de la formació a les 10:30 hores i després es desplaçarà al Parterre, on es trobarà amb companys del Partit Popular, El seu nom sona amb força com a possible representant, amb l’objectiu de rellançar la formació per a les eleccions de 2014 i disputar el govern valencià al tripartit d'esquerres, liderat pel socialista Ximo Puig.

A l'eixida de la reunió, Luis Santamaría ha parlat amb un equip d'À Punt NTC i ha valorat la trobada d'"agredolça", ja que "es tanca una etapa". Sobre Bonig, ha assegurat que "tot el partit l'està molt agraït a Isabel per haver-lo agafat en aquests anys tan difícils, tan durs" i ha valorat que "sempre ha tingut una paraula d'ànim perquè el partit tirara avant. Per això valorem la seua generositat i compromís, que s'identifiquen precisament amb les sigles del partit i amb allò que representen. "Per una altra banda, Santamaría ha mostrat "alegria pel procés democràtic que ara s'obri al Partit Popular" i es mostra expectant per veure quantes persones s'hi presenten. "En el comité organitzador garantirem la neutralitat del procés i, quanta més gent s'hi presente, millor" ha conclòs. 

També et pot interessar

stats