Marlaska compareix telemàticament a l'Eurocambra per a explicar la tragèdia de Melilla

És la segona vegada que la comissió de justícia i interior del Parlament Europeu demana la seua compareixença

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la sessió al Congrés
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una sessió al Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, intervé aquest dimecres davant la comissió de justícia i interior del Parlament Europeu (LIBE) per a donar explicacions pels incidents que van deixar almenys 37 migrants morts en un intent de salt de la tanca de Melilla des del Marroc, al juny del passat any. Els eurodiputats han sol·licitat la seua compareixença per aquest tema fins a dues ocasions.

Marlaska no assisteix personalment a la sessió parlamentària, que té lloc a Brussel·les, sinó que té previst connectar-se per via telemàtica i participar en un intercanvi amb eurodiputats durant aproximadament una hora, a partir de les 15:00 hores.

La comissió europarlamentària va cursar la primera invitació a Marlaska al juliol de l’any passat, sol·licitant la seua compareixença per a donar explicacions de la tragèdia en una sessió conjunta amb representants de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) i a l'Associació Marroquina de Drets Humans (AMDH).

En aquell moment, el ministre va declinar la invitació en una carta al president de la comissió LIBE, el també socialista Juan Fernando López Aguilar, al·legant que la Fiscalia General i el Defensor del Poble estaven investigant els fets a Espanya, per la qual cosa veia convenient esperar que les investigacions conclogueren.

Finalment, el debat va tindre lloc al novembre amb presència del CEAR i AMDH, però sense el ministre. La sessió va concloure amb una crida d'eurodiputats de tots els grups polítics, inclosos els Socialistes i Demòcrates europeus, al fet que es duga a terme una investigació independent.

Al desembre, els coordinadors dels grups en LIBE van acordar demanar de nou la compareixença de Marlaska per a discutir sobre l'ocorregut en l'intent del salt de la tanca, a la llum de noves imatges de la tragèdia, difoses pel consorci de mitjans Lighthouse.

També et pot interessar

stats