Marlaska sobre Melilla: "No va haver-hi morts en territori espanyol"

El responsable d’Interior assegura que els grups polítics podran veure "totes" les imatges gravades el 24 de juny, quan van morir almenys 23 persones

El ministre Marlaska en l'acte d'aquest dilluns a Conca, on s'ha pronunciat sobre les imatges de Melilla
El ministre Marlaska en l'acte d'aquest dilluns a Conca, on s'ha pronunciat sobre les imatges de Melilla / Ministeri de l'Interior

Els grups polítics tindran accés, primer en la visita a Melilla i després en el Congrés, a "totes" les imatges gravades en helicòpter, drons i de les càmeres de la tanca fronterera de Melilla durant la tragèdia del 24 de juny, quan van morir almenys 23 migrants. Així s’ha compromés el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en assegurar en un acte a Conca que les formacions polítiques tindran accés a les mateixes imatges que el seu departament ha remés a la Fiscalia i al Defensor del Poble.

Marlaska s'ha assenyalat com a responsable directe de l'ordre dictada a la Guàrdia Civil per a "fer front a qualsevol esdeveniment violent a la frontera", dins d'un dispositiu que, des del seu punt de vista, va ser "proporcional".

En aquest sentit, el responsable d’Interior ha refutat la BBC, cadena que va denunciar en un documental fa uns dies que la policia marroquina va accedir a territori espanyol i va arrossegar algunes persones que intentaven accedir a Espanya davant la passivitat de les forces de seguretat espanyoles. En l'audiovisual, a més, s'acusava l’executiu espanyol d’haver ocultat imatges que evidenciarien aquests fets.

"No va haver-hi morts en territori espanyol", ha remarcat el ministre de l’Interior. "Cap informe podrà referir que la Guàrdia Civil haja tingut cap mena de responsabilitat en les tràgiques morts", ha continuat Marlaska, qui ha insistit, en l'acte de presentació de la nova comissaria de Conca, en la seua implicació en les instruccions donades a les forces de seguretat.

Seguint la mateixa línia que en declaracions anteriors, el ministre ha defés l'actuació policial. "La Guàrdia [Civil] té una orde i la dicta aquest ministre de l'Interior: fer front a qualsevol esdeveniment violent a la frontera", ha dit al mateix temps que lamentava els morts i ferits el juny, incloent-hi els agents.

"Aquest ministre de l'Interior és responsable directe de totes les actuacions que efectuen", ha dit en referència a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, alhora que defensava la transparència en la gestió d’aquest assumpte del seu govern.

Argumentava que l’executiu espanyol ha sigut "absolutament transparent" en entregar les imatges dels successos del 24 de juny a la Fiscalia i al Defensor del Poble, els mateixos "enregistraments íntegres" que ara podran veure els portaveus parlamentaris tant a Melilla com en la Comissió d'Interior del Congrés.

També et pot interessar

stats