Concentració a València contra "la brutalitat policial" exercida a Melilla

El col·lectiu Uhuru València, la Federació Unió Africana a Espanya i València és Refugi, han convocat aquest acte de protesta urgent en senyal de rebuig per la mort dels 27 migrants que tractaren travessar per la tanca a la ciutat autònoma

Manifestació a València contra l'actuació policial a Melilla / À Punt NTC

Una concentració ha recordat aquesta vesprada a València les persones mortes en l'assalt de divendres a la tanca de Melilla. L'acte de protesta, organitzat pel col·lectiu de persones afrodescendents i africanes Uhuru València, la Federació Unió Africana a Espanya i València és Refugi, s'ha dut a terme a les 19:00 hores a les portes de la delegació del govern. Fins a 37 migrants es calcula que han mort en aquest tràgic succés, segons han informat diverses ONG, a causa dels enfrontaments amb les forces de seguretat quan intentaven saltar la tanca.

Durant la vesprada, els participants han corejat consignes com "cap ésser humà és il·legal" o "no són morts, són assassinats". A més, han reclamat una investigació que determine la responsabilitat de les forces i els cossos de seguretat marroquins.

En la convocatòria, les associacions han denunciat "la brutalitat policial exercida per les forces de seguretat tant de l'estat espanyol com del marroquí", així com el llançament de pots de fum dels antidisturbis de la Guàrdia Civil i la "falta d'identificació dels agents" durant la intervenció.

A tot açò, tal com expliquen, s'afig "el tracte inhumà i vexatori que pateixen les persones en trànsit", ja que segons fonts consultades i material gravat, estarien detingudes, tirades a terra i amuntegades.

Cartell de la concentració d'aquest diumenge
Cartell de la concentració d'aquest diumenge / Uhuru València

Respecte a l'ocorregut, el president del govern estatal Pedro Sánchez, ha apuntat aquest dissabte a les màfies com les úniques responsables del "violent assalt" a la tanca de Melilla i ha tornat a valorar la col·laboració dels agents marroquins per a neutralitzar-lo.

També et pot interessar

stats