Margallo afirma que no es presentarà a les pròximes eleccions europees de juny
L'eurodiputat del PP i exministre creu que els pròxims comicis deixaran un Parlament Europeu molt atomitzat, amb la presència cada vegada més gran dels partits extremistes i que "Europa serà més ingovernable"
El diputat del Partit Popular al Parlament Europeu i exministre d'Afers Estrangers i Cooperació entre el 2011 i el 2016, José Manuel García-Margallo, ha confirmat en Les notícies del matí que no es presentarà a les pròximes eleccions europees de juny.
Considera que cal "renovar les llistes", i encara que reconeix que no s'ha retirat mai de la política perquè "els polítics no es jubilen, es moren i en pau", prefereix continuar escrivint i estar en mitjans i estar tranquil a Xàbia després de cinquanta anys d'activitat política.
De tota manera, deixa una porta oberta i diu que si li ho demanen Carlos Mazón o Alberto Núñez Feijóo "m'hi presentaria, però seria una insensatesa".
Manuel García-Margallo també pensa que les pròximes eleccions europees deixaran un Parlament Europeu molt atomitzat, amb la presència cada vegada més gran dels partits extremistes i un pes menor dels grups Popular i sobretot del Socialista, que són els que han fet avançar Europa.
"La mala notícia és que hi ha un descens dels partits sistèmics. El PP guanyarà, però no pujarà, el Partit Socialista baixarà notablement i pujaran els partits extremistes i nacionalistes. Per tant, Europa serà més ingovernable", ha apuntat.
En les eleccions europees ens juguem molt, i la mala notícia és que hi ha un descens dels partits sistèmics. El PP guanyarà, però no pujarà, i el Partit Socialista baixarà notablement i pujaran els partits extremistes i Europa serà més ingovernable.
L'eurodiputat ha passat per Les notícies del matí per a presentar l'últim llibre que ha publicat, que ha escrit amb Fernando Eguidazu i que es titula España, terra incognita. El asedio a la democracia. Un llibre en què Magallo i Eguidazu defenen la tesi que Espanya està en risc, també per l'actual Partit Socialista.
Per a justificar aquesta tesi, Margallo ha recordat que Espanya sempre ha tingut partits antisistema, primer els separatistes i després els partits d'extrema esquerra capitanejats per Podem, però no eren una amenaça real, ja que els dos partits centrals, el PSOE i el PP, els frenaven.
"El problema és quan el PSOE es converteix en un partit populista més amb Zapatero, que trenca els ponts amb el PP per a fer una majoria alternativa amb aquests partits, i això ho ha perfeccionat Sánchez."
Ara, apunta Margallo, el PSOE deixa als partits nacionalistes governar les nacionalitats històriques a canvi que li donen suport a Madrid i per als nacionalistes "com més dèbil siga el govern de Madrid, més fàcil és traure'ls concessions". I el tema clau, afig "serà el finançament i hem d'estar els valencians molt atents perquè el que paguen de menys ells ho haurem de pagar nosaltres".
“Estem en vespres d'un canvi de règim que es materialitza en l'amnistia”
Per a l'eurodiputat del PP, "estem en vespres d'un canvi de règim que es materialitza en l'amnistia". Una amnistia aplicable a tots els delictes penals administratius i comptables d'aquelles persones que els haurien comés per a afavorir la secessió i la independència de Catalunya, diu.
"En el tribunal europeu hi ha tres coses que no passaran: la malversació, perquè als europeus no els agrada que es malbaraten diners, l'alta traïció i s'hi ha hagut actes terroristes o no, però això suposa un canvi de règim i no ens n'estem assabentant", ha destacat. Segons Margallo, l'actual Partit Socialista "posa en risc la unitat d'Espanya i el règim constitucional".
"El desenllaç d'Ucraïna està escrit i la pau no és possible"
Sobre la guerra d'Ucraïna, Margallo ha indicat que no pot haver-hi un tractat de pau perquè Putin no pot tornar derrotat a Moscou i Zelenski no pot acceptar el principi de pau per territoris.
"El desenllaç està escrit i la pau no és possible. Es produirà un alto el foc, retirada de tropes, intercanvi de presoners i una situació semblant a les dues Corees, amb dues Ucraïnes".
Durant molt de temps "tindrem dues Ucraïnes, una que és el Donbàs i Crimea controlada pels russos, que això era l'imperi rus, i el que formava l'imperi austrohongarés en l'òrbita occidental. Això obligarà a un desemborsament gegantesc de més de 500.000 milions d'euros per a reconstruir Ucraïna".