Almenys quatre morts i deu ferits en un atac rus contra la ciutat de Khàrkiv

Ucraïna demana a Estònia més míssils antiaeris, municions d'artilleria i el retorn dels ucraïnesos a l'estranger per a servir en l'exèrcit

Rescatistes evacuen a un ferit d'un edifici residencial danyat durant un atac amb drons russos a Khàrkiv, Ucraïna
Rescatistes evacuen un ferit d'un edifici residencial danyat durant un atac amb drons russos a Khàrkiv, Ucraïna / Vitalii Hnidyi (Reuters)

Almenys quatre persones han mort i deu han resultat ferides en diversos atacs llançats pels russos aquesta matinada contra la ciutat ucraïnesa de Khàrkiv, al nord-est del país.

Els atacs successius amb drons han afectat diversos edificis i han matat tres membres dels serveis de rescat que han acudit als llocs afectats i a una dona que hi residia, segons una nota del Servei Estatal d'Emergències d'Ucraïna.

Pel que sembla, els equips de rescat que han arribat després de rebre una telefonada han patit atacs repetits amb drons. Dos dels rescatistes han mort en el lloc a causa de les ferides patides, i un tercer ho ha fet de camí a l'hospital. A més, s'ha trobat el cos d'una dona que havia mort en el lloc dels bombardejos.

"Almenys deu persones van resultar ferides com a resultat de l'atac dels ocupants russos contra Khàrkiv. Un home de 49 anys es troba en estat greu, els altres ferits es troben en estat moderat", ha escrit el responsable militar.

Shmihal demana a Tallinn més míssils antiaeris, municions d'artilleria i soldats

Per la seua banda, el primer ministre ucraïnés, Denis Shmihal, ha demanat des de Tallinn, la capital estoniana, més sistemes de míssils de defensa antiaèria per a defensar les seues ciutats i infraestructura, així com municions d'artilleria i el retorn dels ucraïnesos a l'estranger per a servir en l'exèrcit o pagar impostos.

Shmihal també ha assenyalat que Kíiv espera començar les negociacions per a adherir-se a la Unió Europea (UE) "en els pròxims mesos" i ha manifestat l'expectativa que Ucraïna siga convidada a unir-se a l'OTAN durant la pròxima cimera, que tindrà lloc a Washington entre el 9 i l'11 de juliol.

En una roda de premsa conjunta amb Shmihal, la primera ministra estoniana, Kaja Kallas, ha indicat que el seu país secunda per complet l'adhesió d'Ucraïna a la UE i a l'OTAN.

A més, ha recordat que Estònia ha proporcionat ja uns cent milions d'euros en ajuda militar a Ucraïna enguany i ha subratllat que una victòria ucraïnesa és "essencial per a la seguretat d'Europa". El país bàltic ha entregat ja en total 529 milions d'euros al seu país en concepte d'ajuda.

També et pot interessar

stats