L'exadvocat del 'ionqui dels diners' denuncia que el lletrat de Rus li diga "tonto" en un juí

El defensor de l'expresident de la Diputació insisteix que "no ha existit intenció de faltar el respecte a ningú"

Rus junt amb el seu lletrat, Emilio Pérez Mora
Rus junt amb el seu lletrat, Emilio Pérez Mora / Europa Press

Ramiro Blasco, exadvocat de l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, autodenominat el "ionqui dels diners", ha presentat una queixa davant l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València (ICAV) contra Emilio Pérez Mora, advocat de l'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, per utilitzar la paraula "tonto" per a al·ludir-lo en el juí que se segueix en l'Audiència Provincial pel cas Imelsa.

Així ho reflecteix la queixa presentada per Blasco, en la qual exposa que s'ha infringit el codi deontològic de l'Advocacia Espanyola. Blasco va estar defenent Benavent des de l'origen del cas Imelsa fins uns mesos abans de celebrar-se el primer juí per una de les peces del procediment, en el qual la seua defensa va passar a portar-la el penalista Juan Carlos Navarro.

Amb aquest canvi, el Ionqui dels diners es va desdir de tot el que havia mantingut durant anys respecte a les seues denúncies de corrupció en àmbits de la Diputació i va assegurar que va manipular els enregistraments que van originar el procediment.

Blasco exposa en el seu escrit que el passat 23 de gener, durant el juí pels presumptes zombis d'Imelsa, Pérez Mora va manifestar que "el més tonto dels advocats no hauria permés mai que Marcos Benavent prestara declaració; amb acollir-se al dret a no declarar no hi hauria cas Taula, però se li ven que és perfectament legal". Aquestes manifestacions, indica en el seu text, van ser recollides per diversos mitjans de comunicació, i s'adjunten diversos dels articles als quals es fa referència.

Després de rebre l'escrit, des de l'ICAV s'ha iniciat un expedient de queixa amb la finalitat de conéixer les circumstàncies del cas concret i la conveniència o no de procedir a l'obertura d'expedient disciplinari. A més, se li ha traslladat a Pérez Mora perquè presente les al·legacions que estime oportunes.

Per la seua part, el lletrat de Rus ha respost que s'ha comés un "error" d'interpretació de les seues paraules i que no ha existit "en cap moment" intenció de faltar el respecte a ningú. En aquest sentit, ha defensat que l'expressió "ni el més tonto dels advocats" l'havia usada "en genèric", una puntualització que diu “s'omet en les notícies aportades”.

També et pot interessar

stats