L'alcalde del Verger i l'alcaldessa dels Poblets: "El mal que se'ns ha fet és indescriptible i innecessari"

Exculpats en el procés que va investigar la seua vacunació, denuncien l'abandonament del PSPV-PSOE i la pressió política i mediàtica que han patit

L'alcaldessa dels Poblets Carolina Vives i l'excalde del Verger Ximo Coll posen després de la roda de premsa
L'alcaldessa dels Poblets Carolina Vives i l'excalde del Verger Ximo Coll posen després de la roda de premsa / À Punt NTC

L'alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, i l'exalcalde del Verger, Ximo Coll, han defés la gestió que van fer de la crisi que va seguir a la vacunació abans de torn, de la qual els ha exonerat el jutjat d'instrucció número 2 de Dénia, després d'arxivar la causa que els investigava per delictes de prevaricació i suborn.

Vives i Coll han denunciat la pressió política i mediàtica que han patit en l'any que separa la seua vacunació del pronunciament judicial, començant per l'expulsió automàtica del PSPV-PSOE, que encara no s'ha pronunciat sobre el futur dels mandataris.

"El mal que se'ns ha fet a tots els nivells és indescriptible i innecessari", ha lamentat Ximo Coll, que va renunciar a l'alcaldia després de perdre el suport del seu grup. "Tot això, més la pressió mediàtica, amb els atacs gratuïts que ens han fet ens ha fet patir un desgast personal, emocional i polític molt gran i molt difícil de portar, amb un cost immesurable", ha explicat l'encara alcaldessa dels Poblets Carolina Vives.

Segons han detallat, fa tres setmanes –abans del pronunciament judicial– el PSPV-PSOE va respondre'ls a la petició que feren al partit fa any i mig arran de l'expulsió de militància, i els instava a esperar la resolució del magistrat. I des de llavors, no han rebut cap altra comunicació. Tampoc de l'exsecretari del PSPV-PSOE José Chulvi i de l'agrupació comarcal, Óscar Mengual que, segons Coll, van demanar-los la dimissió només transcendir la notícia.

L'alcalde del Verger també ha tingut paraules dures contra l'exequip de govern (que va forçar la dimissió en retirar-li la confiança), l'oposició municipal (per intentar traure rèdit polític de la seua situació) i altres alcaldes "inqualificables" de la Marina Alta que segons ha dit, van justificar l'expulsió, com el primer edil de Dénia, Vicent Grimalt, i l'actual secretari comarcal i alcalde d'Ondara, Ramiro Pastor.

En tot cas, Coll, que ha lamentat que els veïns del Verger siguen governats per un alcalde –excompany del partit– no votat a les urnes, no ha mostrat gens d'interés a tornar al PSPV.

Ens vam exposar públicament perquè ni teníem ni tenim res a ocultar. El principi de presumpció d'innocència no se'ns ha aplicat, sinó el de culpabilitat Carolina Vives - Alcaldessa dels Poblets

Carolina Vives ha insistit davant els mitjans de comunicació en el relat dels fets que la parella ha mantingut des del principi: en absència d'un protocol definit, la direcció mèdica del centre de salut del Verger va citar-los perquè els posaren la vacuna a fi que no es perderen dosis, contra el malbaratament de les quals sí que hi havia llavors una instrucció específica.

"Ens vam exposar públicament perquè ni teníem ni tenim res a ocultar. Pensem que el principi de presumpció d'innocència no se'ns va aplicar, sinó el de culpabilitat, ni tan sols el nostre partit ens va donar audiència", ha lamentat la primera edil dels Poblets, que conserva l'alcaldia amb el suport de l'agrupació dels socialistes al consistori.

També et pot interessar

stats