Arxivada la causa judicial contra els alcaldes del Verger i els Poblets per vacunar-se abans d'hora

Un jutjat de Dénia sobreseu les diligències obertes als dos polítics socialistes després de l'informe exculpatori de la Fiscalia 

L'alcaldessa de Els Poblets, Carolina Vives, y l'alcalde del Verger, Ximo Coll
L'alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, i l'alcalde del Verger, Ximo Coll / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 2 de Dénia ha arxivat provisionalment la causa oberta a l'alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, i l'exalcalde del Verger, Ximo Coll, per vacunar-se contra la covid-19 el gener de l'any passat, abans del que marcava el protocol vigent aleshores. La magistrada titular ha decretat el sobreseïment de les diligències poc després que la Fiscalia exculpara ambdós polítics, del PSPV, i desestimava els possibles delictes de suborn i prevaricació administrativa pels quals se'ls investigava. 

En un escrit enviat a la titular del jutjat, María Luisa Calabuig, el fiscal Pablo Romero advertia que la investigació no havia determinat indicis suficients de suborn passiu, la infracció penal que s'imputava a Vives i Coll. Relata Romero que els polítics socialistes, que són parella, foren citats al centre de salut, juntament amb altres treballadors essencials, a fi que no es perdera el sobrant d'unes dosis que s'havien descongelat. I destaca que, tot i rebre la vacuna, "van mostrar serioses reticències, segons es desprén de les declaracions practicades". El personal sanitari interrogat van declarar que la parella es va vacunar seguint un "criteri clínic" el huit de gener, en absència d'un protocol clar, que no es va establir fins dies després, el quinze del mateix mes.

Es dona la circumstància que el PSPV-PSOE va suspendre de militància Vives i Coll des que va transcendir la vacunació i que el segon va dimitir com a alcalde del Verger després de perdre el suport del grup municipal socialista.

La jutgessa Calabuig ha arxivat també el procediment obert contra una coordinadora d'infermeria del centre de salut del Verger, mentre que manté la causa oberta a la coordinadora mèdica del mateix centre per la vacunació de la parella. Considera que hi ha indicis que la decisió d'administrar el sèrum a aquesta persona va ser "arbitrària" i es va revestir, per tant, de "rellevància penal".

L'acte, que s'ha notificat aquest divendres a les parts, estableix una sèrie de diligències que cal practicar per a aclarir aquests fets, com la citació com a testimoni d'una infermera o la remissió d'un ofici a la Conselleria de Sanitat Universal i al departament de salut de Dénia perquè informe sobre la professió de deu persones, el motiu i l'hora en què es van vacunar.

També et pot interessar

stats