Iniciativa planta Més-Compromís en un acte polític a Alacant

La coportaveu d'Iniciativa i vicepresidenta de la Generalitat, Aitana Mas, ha suspés la seua participació en l'acte per "no compartir les formes organitzatives en el nou context"

Acte "Som molt d'Alacant", de la coalició Compromís, celebrat aquest dissabte / À Punt NTC

"Som molt d'Alacant", l'acte d'inici del curs polític que la coalició Compromís ha organitzat aquest dissabte a Alacant ha patit un canvi significatiu abans de començar. La comissió permanent d'Iniciativa-Compromís ha anunciat aquest divendres que no participaria en l'esdeveniment "per no compartir les formes organitzatives en el nou context".

Així, la coportaveu d'Iniciativa i vicepresidenta de la Generalitat, Aitana Mas, no ha estat present en la trobada. Es tractava del primer moment en què hauria coincidit amb Joan Baldoví en un acte públic després que aquest últim anunciara la seua intenció d'encapçalar la llista de Compromís per a les pròximes eleccions.

Preguntat per À Punt Notícies, Baldoví ha aclarit abans de començar l'acte que, encara que "es puga tindre la impressió que aquest moment no és el correcte", està fent el que "Mónica Oltra va fer en el seu moment". Ha puntualitzat que simplement és "un precandidat" que es presenta a unes primàries en què es decidirà qui serà el candidat o candidata de Compromís.

"No vaig contra ningú i ho faig amb tota l'honestedat i estima que li tinc a aquest projecte" i posant " tot el que he aprés en aquests anys de política al servei d'un projecte que sens dubte ha canviat aquest país", ha explicat respecte al possible malestar dels companys de coalició.

En el cas que pels temps judicials Mónica Oltra poguera presentar-se a les primàries de Compromís, Baldoví ha dit que "hi hauria una estreta participació entre els dos" per a fer un bon equip i aconseguir "traure els millors resultats". En aquest cas, aclareix, serien les direccions dels partits els que decidiren què li convé al projecte.

A pesar que veu el seu futur a la Comunitat Valenciana, Baldoví té clar que el seu present està a Madrid, on s'estan discutint els pressupostos i on creu que "ajudarà" la seua experiència perquè preveu "uns mesos intensos de discussió per a intentar que els pressupostos facen justícia a cinc milions de valencians i valencianes".

Malgrat que Baldoví era un dels noms que sonaven per a ser el cap de llista de la coalició, junt amb el d'Aitana Mas, després que Mónica Oltra fera un pas enrere la seua imputació, l'anunci ha provocat reaccions desiguals entre els seus companys i companyes de partit.

Baldoví pertany a Més-Compromís, l'antic Bloc, formació que actualment constitueix una de les tres forces, la de més pes, de la coalició Compromís (amb Iniciativa i VerdsEquo). Els seus companys i companyes de Més Compromís li han mostrat tot el seu suport, però hi ha una part d'Iniciativa, partit a què pertany la que havia sigut fins ara la cap de llista de Compromís, Mónica Oltra, a qui no ha agradat tant la notícia.

Mas no descarta presentar-se a les primàries també

De fet, Mas no tanca la porta a disputar-se amb Baldoví la candidatura a la Generalitat en les pròximes eleccions autonòmiques. Aquest divendres ha afirmat que continua "damunt la taula" la possibilitat que es presente a les primàries de Compromís, però ha reiterat que ara "no és el moment".

En aquest sentit, ha assegurat que encara no ha pres la decisió i que farà públic el que finalment decidisca unes setmanes abans de la celebració de les primàries, que seran l'11 de febrer.

"Crec que seria molt irresponsable per part meua entrar ara en una batalla electoral, crec que no és el moment", ha assenyalat abans d’afegir que la seua responsabilitat ara, com a vicepresidenta i consellera d'Igualtat, és ajudar a fer que les famílies tinguen cobertes les seues necessitats fonamentals.

També et pot interessar

stats