La Generalitat finança 34 projectes empresarials en municipis en risc de despoblació

S’han concedit préstecs per un import global d’1,89 milions d’euros, destinats sobretot a les comarques de Castelló

Municipis del Comtat demanen més ajudes davant l'alt risc de despoblament
Imatge d'arxiu d'un municipi del País Valencià

La Generalitat ha finançat 34 projectes empresarials en municipis en risc de despoblació mitjançant préstecs bonificats a interés zero per un import global d'1,89 milions d'euros. 

El programa de l'Institut Valencià de Finances (IVF) en col·laboració amb l'Agència Valenciana Antidespoblament (AVANT) vol promoure noves oportunitats empresarials. Jeannette Segarra, directora d’AVANT, ha assenyalat que el Consell està impulsant la iniciativa en els territoris en risc de despoblació amb “fiscalitat diferenciada i ajudes a la industrialització”.

De les 34 operacions realitzades, 26 procedeixen de les comarques de Castelló amb crèdits per valor d'1,54 milions d'euros, fet que suposa un 81% del total. A la província de València han sigut sis els préstecs sol·licitats per un import total de 144.000 euros, mentre que a Alacant han sigut dos per un import de 179.600 euros. 

La Generalitat afirma que la mesura beneficia més de 83.000 persones que resideixen en aquestes zones. Cal recordar que dels 178 municipis AVANT, considerats en risc de despoblació, 84 pertanyen a les comarques de Castelló, 65 a València i 29 a Alacant. 

Ajudes a la industrialització

D'altra banda, la Generalitat, a través de la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines ha invertit el 2022 prop de 700.000 euros en ajudes a les petites i mitjanes empreses a les comarques en risc de despoblació. En total s'han injectat 694.170 euros en els negocis de les comarques del Baix i Alt Maestrat a Castelló, la Vall de Cofrents-Aiora, els Serrans i la Plana d'Utiel-Requena a València i el Comtat a Alacant.

Segarra ha destacat la importància de fer costat a les pimes industrials, especialment en aquests territoris per a “contribuir a la innovació de les zones rurals, generar activitat econòmica i ocupació” i ha afegit que, aquests xicotets negocis “fomenten l'economia circular al municipi i garanteixen serveis bàsics a la ciutadania”.

També et pot interessar

stats