La Generalitat augmenta el pressupost de l’Agenda Valenciana Antidespoblament fins als 8,4 milions d’euros

Una nova línia de subvencions buscarà fomentar la captació de nous residents per als municipis de la xarxa Avant

El municipi d\'Herbers es reivindica com a poble amb un cens de 43 habitants
Imatge d'arxiu del municipi d'Herbers, amb un cens de 53 habitants / À Punt NTC
27 d'agost 2022 - 13:09

La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, ha destacat que per al present exercici el pressupost de la Generalitat per al departament que encapçala s'ha incrementat un 26,6% respecte a 2021, fins a aconseguir els 8,4 milions d’euros.

Enguany el Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra el Despoblament està dotat amb quatre milions d'euros dels quals es poden beneficiar els més de 80.000 habitants dels 178 municipis de la Comunitat Valenciana que pertanyen al territori Avant.

Després de la modificació l'any passat del decret de creació d'aquestes ajudes, totes les poblacions amb menys de 300 habitants passen a rebre directament l'assignació. També s'ha incrementat l'import mínim a percebre, que passa a ser de 5.000 euros enfront dels 3.000 anteriors.

En el pressupost de 2022 s'han invertit 1.990.000 euros per a completar el pla d'instal·lació de caixers en el territori Avant. S'ha culminat així la instal·lació i posada en marxa de 128 caixers automàtics en 118 localitats i nuclis de població de la Comunitat Valenciana mitjançant un acord amb l'entitat bancària CaixaBank.

Una nova línia de subvencions buscarà fer costat als ajuntaments dels municipis inclosos en la xarxa Avant en la captació de nous residents. Amb una inversió total de 120.000 euros, subvencionarà la realització de campanyes de difusió i intercanvi d'experiències que permeten divulgar les bondats i serveis que ofereixen aquests municipis per a les noves persones residents. La línia contempla a més la creació de la figura de l'agent local d'acolliment per a l'atenció de les noves persones residents.

La directora general ha destacat també que els 35 municipis que s'han adherit a la xarxa de punts nets Avant, per a millorar les infraestructures existents en àrees per a autocaravanes, rebran enguany un total de 815.000 euros.

En el present exercici pressupostari continua la campanya de promoció turística dels 24 pobles de menys de cent habitants de la Comunitat Valenciana que engloben la Ruta 99 a la qual s'han destinat 150.000 euros, en el marc de la col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

D’entre les iniciatives que depenen directament de l'agenda Avant, Segarra ha posat l’accent en la inversió de 400.000 euros en ajudes per a inversions en municipis de muntanya. Fonamentalment, en la reforestació del bosc mediterrani, adquisició d'equipament inventariable per a la seua millora i manteniment, així com la realització d'infraestructures concordes amb l'hàbitat natural.

També et pot interessar

stats