La Generalitat instal·larà 276 caixers automàtics en municipis xicotets

La voluntat del Consell és garantir l'atenció financera a les poblacions més menudes i, per això, ja ha dotat d'aquest servei 41 municipis

Una persona major trau diners d'un caixer
Una persona major trau diners d'un caixer / OCU

La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, ha assenyalat aquest diumenge l'aposta decidida de la Generalitat per garantir l'atenció financera als xicotets municipis amb la instal·lació de 276 caixers automàtics, dels quals ja s'han posat en marxa 41.

Segarra ha assegurat que “la Generalitat és pionera en la lluita contra l'exclusió financera” i ha explicat que la Comunitat Valenciana ha sigut la primera comunitat autònoma “a establir un acord amb una entitat bancària com és CaixaBank per a la instal·lació de 135 caixers automàtics en 124 poblacions que no comptaven amb serveis bancaris bàsics, la qual cosa ha suposat una inversió per part del govern valencià de 7,8 milions d'euros”.

Segarra ha destacat la importància d'aquesta mesura per a millorar la qualitat de vida de les persones i ha assegurat que cadascun d'aquests caixers suposa una inversió de 58.000 euros. Està previst que tots estiguen instal·lats aquesta primavera.

El Consell també ha formalitzat un acord amb la Societat Estatal de Correus i Telègrafs que permetrà ampliar aquesta xarxa de caixers automàtics, creada per la Generalitat, amb la incorporació d'altres 141 nous caixers vinculats a Correus.

Formació en competències digitals

Per a acabar amb l'exclusió financera, el Consell té previst desenvolupar un pla de formació per a persones majors, perquè puguen accedir a eines digitals amb les quals realitzar tràmits bancaris o administratius. La iniciativa, coordinada per la Conselleria d'Hisenda, comptarà amb la supervisió de l'IVF i la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers (FEBF).

A més, la direcció general d'Avant, recorda que en col·laboració amb la Conselleria d'Innovació i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies va posar en marxa, en 2021, el programa Ciutadania digital. Dins d'aquesta iniciativa, un miler de veïns i veïnes de més de 65 anys i de municipis en risc de despoblació han rebut ja formació en competències digitals. El programa per a 2022 està ja en marxa.

41 caixers instal·lats

Dels 41 caixers ja instal·lats, 12 es troben a la província de Castelló, concretament a Vallibona, l'Alcúdia de Veo, Almedíxer, Aranyel, Argeleta, Castellnou, les Fonts d'Aiòder, Geldo, Lludient, la Vall d'Almonesir, Algímia d'Almonesir i Matet.

A la província de València se n'han instal·lat 27 a Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algímia d'Alfara, Gàtova, Petrés, Torres Torres, Borbotó, Almoines, Benicolet, Benirredrà, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo, Pinet, el Real de Gandia, Salem, Benaixeve, Calles, Xera, Xulilla, Dosaigües, Millars, Sot de Xera, Teresa de Cofrents, Zarra, Torrebaixa, Guadasséquies i Castielfabib.

Finalment, a la província d'Alacant s'han instal·lat dos caixers a les localitats de Quatretondeta i el Ràfol d'Almúnia.

També et pot interessar

stats