La gent gran reclama formació contra l'exclusió financera

La Conselleria d'Hisenda presentarà la pròxima setmana noves mesures per a lluitar contra aquesta situació, que se sumaran a la implantació de caixers automàtics en les poblacions sense oficina bancària

La gent gran reclama formació contra l'exclusió financera

L'enrenou que ha ocasionat la campanya "Soc major, però no idiota" per a aconseguir un tracte més humà en els bancs ha posat de manifest una problemàtica generalitzada. Mentre esperen l'arribada de solucions, són moltes les persones majors que han de lluitar cada dia per a ser atesos o rebre ajuda en les seues entitats bancàries. La Confederació Espanyola d'Associacions de Majors (Ceoma) adverteix a més que el problema de l'exclusió de la gent gran per la digitalització no només es produeix en els bancs, sinó en totes les esferes de la societat.

Demanar cita al metge o comprar un bitllet de tren pot ser un obstacle en la quotidianitat de qualsevol persona major. Ceoma denuncia la tendència a la imposició de les gestions informàtiques, la qual ignora la gent gran o amb dificultats d'accés digital, i proposa com a solució la formació dels més majors perquè puguen ser més independents amb les seues gestions bancàries i de l'administració.

Però, a més, Ceoma destaca la importància de formar també les plantilles de les empreses que atenen aquestes persones. D'una banda, el personal hauria d'ajudar qui no siga capaç de gestionar els serveis que necessiten, però també cal adaptar els dispositius perquè aquesta a experiència siga més amigable. "'Així podrem aconseguir que les persones majors s'integren en una societat com la nostra, que no té marxa enrere quant a l'ús dels sistemes informàtics", ha declarat Juan Manuel Martínez Gómez, president de Ceoma.

En aquest sentit, aquest dissabte, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat a Torrevella que la pròxima setmana la Conselleria d'Hisenda presentarà noves iniciatives contra l'exclusió financera. A l'espera de les propostes concretes pensades especialment per a la gent gran, Puig ha explicat que se sumaran a altres com la implantació de caixers automàtics en totes les poblacions de la Comunitat Valenciana sense oficina bancària.

També et pot interessar

stats