L'impulsor del "Soc major, no idiota" remou els pilars de la política i la banca

Carlos San Juan s'ha entrevistat aquest dijous amb el governador del Banc d'Espanya

L'impulsor del "Soc major, no idiota" remou els pilars de la política i la banca
L'impulsor del "Soc major, no idiota" remou els pilars de la política i la banca / À Punt NTC

Carlos San Juan, el metge jubilat de 78 anys que ha llançat la iniciativa "Soc major, no idiota", ha aconseguit remoure els pilars de la política i la banca. Aquesta setmana s'ha entrevistat amb el governador del Banc d'Espanya i amb el Ministeri d’Economia. Després de les converses, ho té clar: les bones paraules són un punt de partida, però espera resultats. 

“Hi ha cues davant dels bancs, persones que tornen a casa sense resoldre els seus problemes i, precisament, són els més vulnerables. Per això no cessarem en la nostra petició”, ha manifestat San Juan. 

La iniciativa de Carlos és la més mediàtica, però no l'única. L’Associació de Pensionistes del Port de Sagunt alça la veu per a demanar als bancs un tracte més personal, més humà. Volen que l’avanç de la tecnologia no els deixe arrere. 

Compromís ha fet seues aquestes reivindicacions i ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament de Sagunt, que s’ha aprovat per unanimitat. “L’objectiu és que les entitats bancàries s’ho prenguen com una situació que han d’atendre i modifiquen les seues condicions de cara a la població més vulnerable”, ha explicat la regidora de Compromís per Sagunt, Asun Moll.  

Diversos ajuntaments valencians s’han sumat a aquesta causa, que només té un camí. “Volem que torne el tracte de sempre, el tracte humà”, demanen els més majors. 

També et pot interessar

stats