Francesc Gamero, exsubsecretari d’Igualtat, no declararà en el cas d’Oltra

Gamero, igual que va fer Miquel Real, s'acull a aquest dret pel manteniment del secret de peces

Francesc Gamero, entrevistat aquest divendres en 'Les notícies del matí'
Francesc Gamero, entrevistat en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

L’exsubsecretari de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Francesc Gamero, ha comunicat al jutge que s'acollirà al seu dret a no declarar en la causa pel presumpte encobriment dels abusos sexuals a una menor per part d'un educador, exmarit de l’extitular d'aqueix departament i exvicepresidenta, Mónica Oltra.

El motiu és que el passat dia 10 es van notificar les actuacions que acorden prorrogar el secret de les peces separades per un mes, la qual cosa perjudicaria l'ex alt càrrec, citat a declarar el pròxim dia 18 de gener. 

Gamero ha sol·licitat, d'acord amb el que s'estableix en la Llei d'Enjudiciament Criminal, que se'l torne a citar per a prestar declaració una vegada traslladades a la seua lletrada les peces separades amb “l'antelació necessària per a garantir el dret a la defensa”. Així figura en un escrit remés al jutjat d'Instrucció número 15 de València. 

Precisament aquest dijous, qui que fora cap de gabinet d'Oltra, Miquel Real, també s’ha acollit al dret a no declarar fins que no se li trasllade la peça secreta que investiga els correus electrònics entre dos càrrecs de Conselleria.

Emails dels alts càrrecs

El passat 27 d'octubre, el jutjat d'instrucció número 15 de València va obrir una peça separada secreta, després de la petició de l'acusació popular, exercida per Gobierna-TE, que havia sol·licitat l'aportació a la causa dels correus electrònics del servidor de la Generalitat de dos alts càrrecs en Igualtat en el moment dels fets.

L'acusació popular havia demanat “la pràctica de diligències per a identificar els membres del gabinet de Vicepresidència en els moments de la investigació, així com la seua participació en els fets, per mitjà de l'aportació a la causa de les comunicacions de correus electrònics del servidor públic de la Generalitat en relació amb el director general d'Infraestructures i Serveis Socials, Enrique Alcocer, i el llavors secretari autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez”.

El cas afecta Oltra i 14 alts càrrecs i tècnics més del departament que dirigia. 

També et pot interessar

stats