La Fiscalia de València investiga l'alcalde de Rafelbunyol i dos sindicalistes per vacunar-se fora de torn

Les diligències contra Francisco López (PSOE), Arturo León (CCOO) i Jesús García (UGT) se sumen a les denúncies contra tres alcaldes d'Alacant

L'alcalde de Rafaelbunyol, el socialista Francisco López
L'alcalde de Rafaelbunyol, el socialista Francisco López / @franlopezlo (Instagram)

La Fiscalia de València ha obert una investigació per dues denúncies relacionades amb la presumpta violació del torn de vacunació. Les diligències afecten l'alcalde de Rafelbunyol, el socialista Francisco López, i dos representats sindicals, l'ex-secretari general de CCOO PV, Arturo León, i l'exsecretari de Salut d'UGT Jesús García.

Francisco López (PSPV) va vacunar-se el passat 27 de desembre amb una dosi presumptament sobrant. Jesús García (UGT) va rebre dues dosis, el 12 de gener i el 3 de febrer a l'hospital Doctor Peset de València. Per la seua banda, Arturo León (CCOO) va rebre una dosi el 15 de gener, en vespres d'incorporar-se a la seua plaça a l'Hospital General d'Alacant.

Els dos representants sindicalistes van presentar la dimissió en transcendir la seua vacunació, presumptament fora de torn, mentre l'alcalde de Rafelbunyol continua en el càrrec.

Aquest dimarts el ministeri públic va denunciar els alcaldes de la Nucia (Bernabé Cano, PP), els Poblets (Carolina Vives, PSPV-PSOE) i el Verger (Ximo Coll, PSPV-PSOE), per haver-se avançat en el torn de vacunació aprofitant el seu càrrec públic, i els imputa un presumpte delicte de suborn.

El ministeri públic, en canvi, va arxivar les diligències obertes contra altres investigats. No han prosperat les denúncies contra el bisbe d'Oriola, el seu cunyat i la seua germana i el vicari general. I també s'han arxivat les diligències contra el diputat popular responsable del centre Doctor Esquerdo, dependent de la Diputació d'Alacant, el regidor de Sanitat de l'Ajuntament d'Oriola (PP), l'alcalde de Benejússer i l'ex-tinent d'alcaldia de Dénia, la socialista Cristina Morera, que va dimitir quan es va desvelar que suposadament no havia respectat el torn.

També et pot interessar

stats