El secretari de salut d’UGT País Valencià es vacuna contra la Covid-19 sent alliberat sindical

El sindicat explica que Jesús Garcia és personal d’infermeria i que es desplaça pels centres sanitaris.

L'hospital Peset de València, en una imatge d'arxiu.
L'hospital Peset de València, en una imatge d'arxiu. / Europa Press

El secretari de l’àrea de salut de la UGT País Valencià, Jesús García, ha rebut la vacuna contra la Covid-19 sense ser una de les persones englobades en els grups prioritaris de vacunació. García, que és alliberat sindical, va rebre les dues dosis a l’Hospital Peset Aleixandre de València, segons han confirmat fonts de la UGT.

La Federació de Treballadors i Treballadores Públics d'UGT, FSP, ha explicat que García no sols recorre l'hospital on treballa sinó que es trasllada a tots els hospitals per la seua responsabilitat sindical. La FSP, a més, contextualitza aquesta situació i assegura que "tots els alliberats" sindicals de salut estan ja vacunats perquè treballen dins els centres sanitaris i, per tant, són "vectors de transmissió".

Garcia ha ficat el seu càrrec a disposició del sindicat, que n’ha rebutjat la dimissió, segons ha afegit el sindicat. Sobre aquest tema, fonts de la conselleria de Sanitat han confirmat que Salut Pública comprovarà ara si la vacunació del secretari de Salut d'UGT PV ha sigut o no correcta igual que s'examinen totes les inoculacions que hagen pogut ser irregulars. Des del departament de l'Hospital Peset s'han remés a les explicacions de la Conselleria.

El cas de García s'ha fet públic l’endemà que el secretari general del sindicat Comissions Obreres al País Valencià (CCOO PV), Arturo León, haja anunciat que presentarà la dimissió el 10 de febrer en el consell federal, arran de la investigació oberta sobre la seua vacunació després que À Punt revelara en exclusiva la seua vacunació irregular i la sol·licitud d'incorporació a l'Hospital General d'Alacant onze dies després d'haver rebut la vacuna. El líder sindical argumenta que aquesta situació perjudica l'organització.

També et pot interessar

stats