El secretari de CCOO PV, Arturo León, renuncia al càrrec després de revelar À Punt que es va vacunar irregularment

El líder sindical argumenta que la situació afecta negativament l'organització i presentarà la dimissió aquest dimecres.

Imatge d'arxiu d'Arturo León
Imatge d'arxiu d'Arturo León / À Punt NTC

El secretari general del sindicat Comissiones Obreres al País Valencià (CCOO PV), Arturo León, presentarà la dimissió el 10 de febrer en el Consell Federal, arran de la investigació oberta sobre la seua vacunació després À Punt revelara en exclusiva la vacunació irregular i la sol·licitud d'incorporació a l'Hospital General d'Alacant onze dies després d'haver rebut la vacuna. El líder sindical argumenta que aquesta situació perjudica l'organització.

La Conselleria de Sanitat Universal va anunciar una investigació després que Arturo León, que no treballa en primera línia, s'administrara la primera dosi de la vacuna a l'Hospital General d'Alacant, on té plaça com a tècnic de riscos laborals, però no exerceix des de fa setze anys, ja que està alliberat per a dedicar-se a les tasques sindicals, tal com va explicar el líder sindical a À Punt.

El sindicat ha informat que Arturo León va rebre la primera dosi de la vacuna d'acord amb el protocol sanitari i en l'orde que havia fixat el departament de salut. Ho hauria fet en l'"últim grup", després del personal de neteja, informàtic, administratiu, de magatzem, bugaderia, seguretat o cafeteria.

Dissabte el fins ara secretari general va explicar en un comunicat intern als seus companys que havia manifestat "des del principis de gener" la disponibilitat per a compatibilitzar la responsabilitat sindical amb el treball com a tècnic de prevenció de riscos laborals de l'Hospital General d'Alacant. León, però, va demanar tornar a ocupar aquesta plaça el 26 de gener, és a dir, 11 dies després de rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19.

Després de rebre una resposta positiva de la gerència, el líder sindical va formalitzar la seua petició el 26 de gener i la seua reincorporació es va produir aquest divendres, 5 de febrer, on té previst treballar un dia a la setmana.

El secretari general de Comissions Obreres del País Valencià presentarà la dimissió davant del Consell Confederal, el màxim òrgan del sindicat a la Comunitat Valenciana, que té previst reunir-se dimecres.

També et pot interessar

stats